Φωτια στον οικισμο Ιαμπολη

Μόνο καμένα πουρνάρια και ξερά χόρτα ήταν ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το πρωί σε ρεματιά του οικισμού Ιάμπολη, αλλά τέθηκε άμεσα σε περιορισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε στην περιοχή με 4 οχήματα κι ένα άρμα.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκε ο νομάρχης Ροδόπης και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης ΑΜ-Θ της Πυροσβεστικής.

Ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε για την πυρκαγιά: «Είμαστε κοντά στον οικισμό της Ιάμπολης, ανάμεσα στους Σιδεράδες και την Ιάμπολη, όπου μού γνωστοποιήθηκε από το διοικητή της Πυροσβεστικής ότι ξέσπασε πυρκαγιά.

Όταν ήρθα διαπίστωσα ότι παρίσταται εδώ ο περιφερειακός διοικητής και ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου κ. Αρσενίου. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και άμεσα έγινε η κατάσβεση, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο».
Ο κ. Γιαννακίδης εκθείασε την Πυροσβεστική για το ρόλο της και την άμεση κινητοποίηση που παρουσιάζει σε κάθε περιστατικό.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης ΑΜ-Θ της Πυροσβεστικής, αρχιπύραρχος, Γιώργος Κασάπης έδωσε την εικόνα της πυρκαγιάς: «Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση. Μόλις ειδοποιηθήκαμε για την πυρκαγιά επενέβησαν 4 πυροσβεστικά οχήματα κι ένα άρμα, με συνολικά 15 άτομα. Περιορίσαμε την πυρκαγιά στο ξεκίνημά της και κάηκαν μόνο δυο στρέμματα με πουρνάρια και ξερά χόρτα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά, αλλά εκτελείται προανάκριση. Ξέσπασε σε δύσβατο μέρος, σε ρεματιά και στην αρχή οι πυροσβεστικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν να βρουν πρόσβαση και να προσεγγίσουν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε μετά τις 9.00. Μέσα σε μισή ώρα τέθηκε υπό περιορισμό» εξήγησε.

Ο κ. Κασάπης, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, σημείωσε ότι στο νομό Ροδόπης δεν εκδηλώνονται πολλές πυρκαγιές, με ελάχιστες εξαιρέσεις. «Αυτό είναι ευτύχημα, αλλά και προς τιμή όλων των κατοίκων της Ροδόπης που φροντίζουν για την προστασία της περιοχής» σχολίασε.

Μαζί με το μόνιμο προσωπικό, στο νομό Ροδόπης απασχολούνται και 70 εποχικοί πυροσβέστες, σε όλη την περιφέρεια 372, αλλά η σύμβασή τους είναι πεντάμηνη και ολοκληρώνεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όπως είναι μέχρι τώρα γνωστό.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.