Φωτια στο λαβυρινθο της Μαραθωνος

Έξι οχήματα, 20 άντρες της Πυροσβεστικής και περισσότερες από τρεις ώρες χρειάστηκαν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε προχθές το βράδυ στην οδό Μαραθώνος 14. Η μονοκατοικία όπου εκδηλώθηκε η φωτιά βρισκόταν σε αδιέξοδο γεγονός που έκανε πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ήταν «στο πόδι» και περίμεναν με αγωνία να ολοκληρωθεί το έργο της Πυροσβεστικής. Επιστρατεύτηκαν οχήματα από τον Ίασμο και την Ξάνθη, ενώ χρειάστηκε να τοποθετηθούν και προβολείς για να διευκολυνθεί το έργο της κατάσβεσης.

Ο υποπυραγός, υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Ναθαναήλ Ρήγας μετέφερε στον ΠτΘ ότι η υπηρεσία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και περιγράφει το συμβάν.

«Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 19.45 σε μια μονοκατοικία και στον προαύλιο χώρο της, σ’ ένα αδιέξοδο στην οδό Μαραθώνος, ιδιοκτησίας του Γεωργίου Πολυζωϊδη. Η υπηρεσία μας επενέβη με έξι οχήματα και 20 άντρες και το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρσενίου».

Ο Ναθαναήλ Ρήγας επισημαίνει ότι χρειάστηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, όπως διαπίστωνε και ο απλός παρατηρητής του έργου της κατάσβεσης. «Κάποια οχήματα εφοδίαζαν τα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά. Το πρόβλημα είναι ότι σ’ εκείνα τα σημεία δε μπορεί να πλησιάσει όχημα. Αντί να φτάσει το αυτοκίνητο μπροστά στην πυρκαγιά αναγκάζεται να σταματήσει στα 200 και στα 300 μέτρα. Δημιουργούμε μεγάλες εγκαταστάσεις και πλησιάζουμε στην πυρκαγιά με σωλήνες, γεγονός που καθυστερεί την προσπάθειά μας και την κάνει πιο περίπλοκη.

Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη για τη γύρω περιοχή. Το οίκημα που κάηκε σχεδόν έπεσε και η γύρω περιοχή κινδύνεψε, γιατί είχε άμεση επαφή με τη φωτιά και τα σπίτια είναι κολλητά το ένα στο άλλο».

Η τελική κατάσβεση έγινε στις 11.00 το βράδυ, αλλά ένα πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε στο σημείο όλη τη νύχτα της Τρίτης, όπως και χθες το πρωί.

Ο κ. Ρήγας εξηγεί ότι στο σπίτι που ξέσπασε φωτιά υπήρχαν πολλά πεταμένα πράγματα και μπάζα. «Στο συμβάν ήταν τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής αλλά για να καλύψουμε τα μετόπισθεν χρειάστηκαν ενισχύσεις από τον Ίασμο και την Ξάνθη». Σημειώνει ότι εκεί κοντά δεν υπήρχαν δίκτυα ύδρευσης κι αυτό δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα. Παρόντες στην κατάσβεση ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλή Μέρτογλου και ο νομάρχης Άρης Γιαννακίδης για την περίπτωση που χρειαζόταν η παρέμβαση κάποιας υπηρεσίας.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.