Φωτεινες.. και μουσικες οι φετινες γιορτες

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κομοτηνής επιδιώκει να εντείνει την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη, αφενός με τον ανεπανάληπτο στολισμό ο οποίος επεκτάθηκε και στους οικισμούς του Δήμου, αφετέρου με τη διοργάνωση εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κορυφαία από αυτές, η συναυλία της Nadia Weinberg που οργανώνεται και φέτος «κατ΄ απαίτηση πολλών δημοτών» και θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε στον «ΠτΘ»η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου.

Πέρα από την ερμηνεύτρια Nadia Weinberg που επισκέπτεται και πάλι την Κομοτηνή, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό -το οποίο την αποθέωσε πέρσι-ένα εντελώς νέο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου, παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου από τις χορωδίες της ΔΕΠΑΚ, την παιδική, την εφηβική και την μικτή.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, θα εξελιχθούν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Σύμφωνα με την κ. Μενεσελίδου στις γιορταστικές διοργανώσεις θα λάβουν μέρος επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου και ωδείο της πόλης επενδύοντας μουσικά τα κάλαντα τα οποία θα κληθούν να τραγουδήσουν όσοι βρεθούν στο κέντρο της πόλης.

«Υπήρχε μια ανάγκη τα τελευταία χρόνια και η Κομοτηνή να ακολουθήσει το εορταστικό κλίμα των γειτονικών πόλεων ακριβώς γιατί οι μέρες το απαιτούν, ο κόσμος το ζητά» σχολίασε η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ, αναφερόμενη στη σημαντική παρέμβαση που υλοποιήθηκε ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια, στο επίπεδο του εμπλουτισμού του εορταστικού διακόσμου στην περιοχή. «Κάναμε μια μεγάλη επένδυση όχι μόνο οικονομική αλλά και αισθητική, με την στήριξη του Δημάρχου. Προμηθευτήκαμε στολίδια, με τα οποία φροντίσαμε να στολίσουμε όλη την Κομοτηνή, χωρίς να παραλείψουμε τους οικισμούς». Η κ. Μενεσελίδου εκτίμησε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις «είχαν θετικό αντίκτυπο» στους πολίτες σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κομοτηνή «μπήκε στους ρυθμούς της Ευρώπης των μεγαλουπόλεων που θέλουν τα Χριστούγεννα, φωτεινά και χαρμόσυνα».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.