Φως στο τουνελ για τις παιδικες χαρες;

Τις πιθανότητες παράτασης της Υπουργικής απόφασης για τις παιδικές χαρές ώστε αυτές να ξαναλειτουργήσουν συζήτησαν Ε. Λαφτσή και Κ. Πουλάκης

Τις πιθανότητες παράτασης της προθεσμίας για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, ως λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, συζήτησαν η επικεφαλής της παράταξης Πολη-τική ανατροπή κ. Ελένη Λαφτσή και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, σε συνάντηση που είχαν στην Αλεξανδρούπολη.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Λαφτσή με επιστολή της πριν από περίπου ένα μήνα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη είχε ζητήσει την εκ νέου παράταση της  Υ.Α.28492/2009, που έληξε το 2014, ώστε να μπορέσουν οι παιδικές χαρές να λειτουργήσουν στο μεσοδιάστημα.
 
Επιπλέον είχε ζητήσει να προστεθεί η επιπρόσθετη τροποποίηση «η συμμόρφωση των δήμων και η υποχρεωτική πιστοποίηση να αφορά ποσοστό  ετησίως (π.χ. 10%) των υφισταμένων παιδικών χαρών» ώστε να διευκολυνθούν οι δήμοι (και οικονομικά να προβούν σε καλύτερο προγραμματισμό και να το διαχειριστούν  αποτελεσματικότερα από πλευράς  έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού) να συμμορφωθούν με την εν λόγω απόφαση.
 
Όπως σημείωσε η κ. Λαφτσή μιλώντας στον ΠτΘ, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για εξεύρεση άμεσης λύσης στο θέμα, και μάλιστα φαίνεται το υπουργείο να προσανατολίζεται προς το πλαίσιο το οποίο είχε τεθεί στην επιστολή.
 
Μάλιστα η κ. Λαφτσή σημείωσε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία, ώστε να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η όλη προσπάθεια, ενώ παράλληλα το Υπουργείο περιμένει την ενημέρωση των Δήμων για τα θέματα που έχουν με τις παιδικές χαρές.
 
Άλλωστε ο κ. Πουλάκης είχε εκδώσει και εγκύκλιο με την οποία ζητούσε, μέχρι τις 31 Μαΐου, την υποβολή Τεχνικών Δελτίων για την καταγραφή των αναγκών των παιδικών χαρών των Δήμων, μέσα από τα οποία ελπίζουν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης στην επικράτεια.
 
Η κ. Λαφτσή ανέφερε στον κ. Πουλάκη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις οικογένειες γιατί το ποσοστό των πιστοποιημένων παιδικών χαρών είναι μικρό, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω άλλων δυσκολιών ή διαφορετικών προσανατολισμών των δήμων, για αυτό και τόνισε πως θα πρέπει αντικειμενικά να βρεθεί μια λύση και μάλλον αυτό θα γίνει μέσω της παράτασης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πουλάκης αναμένεται να βρεθεί τον Ιούνιο στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία της Πολη-τικης ανατροπής, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση για τις αλλαγές στον Καλλικράτη αλλά και γενικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.