Φως στο τουνελ για τις κατασκηνωσεις Πανδροσου;

Να μισθώσει τις κατασκηνώσεις σε φορέα ή ιδιώτη προτίθεται ο Δήμος Κομοτηνής - Εδώ και οχτώ χρόνια παραμένουν κλειστές με αποτέλεσμα τη σταδιακή απαξίωσή τους

Πρόταση για μίσθωση σε φορέα ή ιδιώτη των κατασκηνώσεων Πανδρόσου, ώστε να βγουν από την εγκατάλειψη στην οποία έχουν περιπέσει εδώ και αρκετά χρόνια, προτίθεται να φέρει ο Δήμος Κομοτηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης κατά τη συζήτηση για την απευθείας μίσθωση ή μη ιδιωτικού ακινήτου-αγροτεμαχίου, ευρισκομένου εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου «Γεώργιος Παπαδριέλλης».
 
Το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο είναι μια νησίδα που βρίσκεται μέσα στον χώρο των κατασκηνώσεων, όπου έχουν κατασκευαστεί τα γήπεδα μπάσκετ. Με σκοπό να μην αποξηλωθούν τα γήπεδα, αν επιστρέψει ο χώρος στα χέρια του ιδιοκτήτη, ο Δήμος συνεχίζει να μισθώνει το αγροτεμάχιο, παρόλο που οι κατασκηνώσεις δεν έχουν λειτουργήσει από το 2010.
 

Τουλάχιστον από το 2012 ο Δήμος Κομοτηνής φέρεται να προσανατολίζεται στην παραχώρηση τους σε ιδιώτη, ώστε να λειτουργήσουν ξανά υπό προϋποθέσεις, οι κατασκηνώσεις Πανδρόσου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια θετική κατάληξη, ενώ δεν απέδωσαν και κινήσεις που είχαν γίνει για ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα εργασιών αποκατάστασης και επέκτασης της κατασκήνωσης.
 
Βέβαια ο Δήμος έχει και άλλες φορές κινηθεί προς την κατεύθυνση της δημοπράτησης, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως, αν περιμένουμε να δούμε τις κατασκηνώσεις να λειτουργούν το 2018, θα πρέπει η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.