«Φορτωμενος» με τροφιμα, βρεφικα γαλατα αλλα και φαρμακα ο «αργοπορημενος» Αη Βασιλης

Παραδόθηκαν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες τα συγκεντρωθέντα είδη της φετινής 6ης Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» - Σημαντική η προσφορά του Σωματείου Καφεποτοπωλών για προμήθεια φαρμάκων και βρεφικών γαλάτων από την φαρμακαποθήκη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης

Ο «αργοπορημένος» Άη Βασίλης φέτος άργησε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο, αλλά άργησε για καλό σκοπό. Και αυτό καθώς η φετινή διαφοροποιημένη ως προς το πρόγραμμά της Εθελοντική Δράση Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» που πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στα τέλη του Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, πέραν των συγκεντρωθέντων ειδών πρώτης ανάγκης, έκανε πραγματικότητα τη συγκέντρωση φαρμάκων και βρεφικών ειδών για τις οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Βασικός συντελεστής στην καινοτομία αυτή της δράσης το Σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας οι οποίοι μέσα από τη δραστηριοποίηση του συνόλου των μελών του, 35 δηλαδή καταστημάτων και επαγγελματιών του κλάδου, μέσα από τον αγώνα μπάσκετ που διοργάνωσαν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό ποσό το οποίο και κατόπιν εισηγήσεων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, και σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο ν. Ροδόπης αποφασίστηκε να δοθεί στην φαρμακαποθήκη απ’ όπου οι συμπολίτες μας να μπορούν να προμηθευτούν βρεφικά γάλατα που δεν κυκλοφορούν στα εμπορικά καταστήματα αλλά και φάρμακα για σοβαρές ασθένειες.
 
Το γεγονός αυτό γνωστοποιήθηκε κατά την παράδοση των συγκεντρωθέντων ειδών αλλά και του προαναφερθέντος συγκεντρωθέντος ποσού στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, από την οργανωτική επιτροπή της Δράσης καθώς και εκπροσώπους του Σωματείου Καφεποτοπωλών ν. Ροδόπης.
 
Όπως έκανε γνωστό η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Δράσης κ. Άρτεμις Τσολάκη, ήδη από τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα της δράσης, μαζί με το ελαιόλαδο που συγκεντρώθηκε από το 2ο Santa Run έχουν ήδη ωφεληθεί 150 συμπολίτες μας, ενώ ο τελικός αριθμός των ωφελούμενων αναμένεται να διπλασιαστεί.
 
Η κ.Τσολάκη θέλησε να ευχαριστήσει το σύνολο των συμμετεχόντων, των συλλόγων που συμμετέχουν κάθε χρόνο και διοργανώνουν εκδηλώσεις για την ενίσχυση της δράσης και κυρίως τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται και συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην ανακούφιση των άπορων οικογενειών του Δήμου. 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Ο Άη Βασίλης άργησε αλλά για καλό σκοπό» 

«Ο Άη Βασίλης άργησε, αλλά άργησε για καλό σκοπό» τόνισε με τη σειρά του ο κ. Σωτηρακόπουλος κάνοντας λόγο για μία «πράξη που δείχνει τον πολιτισμό μας», ευχαριστώντας το σύνολο όσων προσέφεραν και ιδιαιτέρως το Σωματείο Καφεποτοπωλών για τη σημαντική προσφορά τους.
 
Όπως εξήγησε τα τρόφιμα και γενικότερα τα συγκεντρωθέντα είδη μοιράζονται σε συμπολίτες μας, οι οποίοι για διαφόρους λόγους αποκλείονται από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσφοράς και εξηγώντας πως απαιτείται και γίνεται ενδελεχής διαδικασία από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου ώστε να δοθούν σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Εύχομαι το παράδειγμα των Καφεποτοπωλών να ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι» τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Κομοτηνής παίζει ρόλο «συντονιστή» σε εθελοντικές οργανώσεις και αντίστοιχες πράξεις, ώστε «να βρίσκει τους πολίτες εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη». 

Πάντα παρόντες οι Καφεποτοπώλες της Κομοτηνής 

Παρόντες στην παράδοση ο πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. Σωματείου Καφεποτοπωλών κ.κ. Ιωάννης Μαυρίδης, Γρηγόρης Τζενετίδης και Σπύρος Θυμικιώτης. Ο κ. Μαυρίδης θέλησε με τη σειρά του να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, που, όπως υπογράμμισε, «ενωθήκαμε για καλό σκοπό» τονίζοντας πως «όπως πέρυσι, έτσι και φέτος αλλά και πάντα θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, εθελοντικού χαρακτήρα που θα μας ζητηθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.