Φορεσε τα «γυαλια της αγαπης» η Κομοτηνη

Ελπίδες ότι στις αρχές του 2018 θα μπουν στο καινούριο τους σπίτι τα μέλη του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι»

Την εκδήλωση «Τα γυαλιά της αγάπης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ., ενώ ακολούθησε θεατρικό από μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής καθώς και τραγούδι από τη χορωδία του σχολείου.
 
Παράλληλα ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, παρέδωσε μια τηλεόραση για χρήση από τον σύλλογο στην πρόεδρο του κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ενώ τόνισε πως θα διοργανωθεί και στις 21 Δεκεμβρίου μια γιορτή και ένα bazaar για την ενίσχυση του συλλόγου και των παιδιών.
 

Η κ. Λιβεριάδου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο αλλά και όλους όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον σύλλογο, αλλά και το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που πρωτοστάτησε στην γιορτή και τους μαθητές του που προσέφεραν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα στα παιδιά.
 
Η 3η Δεκεμβρίου, σημείωσε, μένει στη μνήμη μας γιατί έχουν γίνει πολύ μεγάλοι αγώνες για το αναπηρικό κίνημα, και σημαντικά βήματα πάνω στη ζωή τους.

Ολοκληρώθηκε η κεντρική μονάδα

Σημαντικό βήμα, σύμφωνα με την κ. Λιβεριάδου είναι και για αυτούς η δημιουργία της στέγης τους, για την οποία αγωνίζονται εδώ και 35 χρόνια, στην οποία έχει συμβάλλει ο κόσμος της Ροδόπης και όχι μόνο, με την ολοκλήρωση της κεντρικής της μονάδας μετά και τη σημαντική δωρεά του αείμνηστου Νικόλαου Κάρρα.
 
Η μονάδα θα αφορά στην καθημερινότητα των παιδιών του συλλόγου, μέχρι να γίνουν πέριξ αυτής και τα σπιτάκια, όπου θα διαμένουν τα παιδιά.
 

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί η κεντρική μας μονάδα τελείωσε και μένει λίγος χρόνος ακόμα, να τακτοποιήσουμε κάποιες διαδικασίες και πιστεύω πολύ γρήγορα θα μετακομίσουμε εκεί» σημείωσε, τονίζοντας πως θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να έχουν καθημερινά μια απασχόληση και να μην κάθονται στη «φυλακή» του σπιτιού τους.
 
Αλλά αποτελεί και ανακούφιση για τους γονείς, μιας και πάντα η ανησυχία τους είναι τι θα γίνουν τα παιδιά τους, όταν αυτοί φύγουν. Η δημιουργία και των σπιτιών, όπως εξήγησε η κ. Λιβεριάδου, θα δώσει τη δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη μονάδα σε ένα χώρο που δεν είναι ίδρυμα, αλλά για ανθρώπους που μπορούν να περάσουν τον χρόνο τους και να γεράσουν με αξιοπρέπεια όπως το δικαιούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.