Φοιτητες της Κοινωνικης Διοικησης ενωσαν τις φωνες τους με τους απεργους

«Ως κοινωνικοί λειτουργοί δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από την συγκέντρωση για την κοινωνική ασφάλιση»

Με το δικό τους πανό, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «Οι κοινωνικοί λειτουργοί αντιστέκονται στο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης» συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ροδόπης φοιτητές και φοιτήτριες από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου. Οι φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώνοντας τις φωνές τους με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται. Επιπλέον, εξέφρασαν την αγωνία τους για την υποβάθμιση που δέχεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα η σχολή στην οποία φοιτούν.
 
«Γενικότερα η σχολή μας, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, έχει υποστεί μειώσεις στη χρηματοδότηση μέχρι και 80%», σημείωσε η κ. Χαρά Μαυρίδου, μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου, ενώ εξήγησε ότι «είναι αδύνατον να εξασφαλιστούν επόπτες, δηλαδή συγκεκριμένοι καθηγητές που χρειάζονται για να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση, ενώ το πτυχίο μας μετά από τη συγχώνευση των τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης έχει υποβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό». «Βγαίνουμε από τη σχολή μας κοινωνικοί λειτουργοί», επισήμανε, «οπότε δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη συγκέντρωση για την κοινωνική ασφάλιση, που εναντιώνεται στο κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών όπου εμείς δουλεύουμε και κάνουμε την πρακτική μας, που εναντιώνεται στην κατεδάφιση ουσιαστικά της κοινωνικής πρόνοιας».
 
«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», κατέληξε η κ. Μαυρίδου, «και θέλουμε να κλιμακώσουμε συνολικότερα την πάλη μας, μέχρι τα αιτήματά μας να ικανοποιηθούν. Ο δρόμος είναι στον οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλους τους φοιτητές της Κομοτηνής, αλλά και τους εργαζόμενους και την υπόλοιπη κοινωνία να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.