Φωφω Ζησιαδου Κουτλογεωργιου, η ζωντανη ιστορια του εθελοντισμου στην Κομοτηνη

Η απόγονος του δωρητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής Κωνσταντίνου Σισμάνογλου είχε από νωρίς το «μικρόβιο» της προσφοράς

Με φωτογραφίες της κ. Φωφώς Ζησιάδου Κουτλογεωργίου, απογόνου του δωρητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής Κωνσταντίνου Σισμάνογλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους δωρητές του Νοσοκομείου τη Δευτέρα.
 
Η κ. Ζησιάδου Κουτλογεωργίου παρέστη στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας όχι μόνο την οικογένεια, αλλά και τον εθελοντισμό στον τομέα της Υγείας, μιας και αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του εθελοντισμού στην Κομοτηνή, έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό.
 
Η ίδια μάλιστα, μπορεί να έγινε μέλος του ερυθρού σταυρού το 1946, όμως πήρε το «μικρόβιο» της προσφοράς από την εποχή που ήταν μικρό παιδί στην Καβάλα.
 
«Κάνω εθελοντισμό από τότε που περπάτησα, όταν ο παππούς μου Ανδρέας Σισμάνογλου, που άλλαξαν το επίθετό τους και το έκαναν Χονδρόπουλος, κάθε Τρίτη δεχόταν τους τροφίμους από το Ιμαρέτ, με ένα απλό ρυζάκι, και ένα γιαουρτάκι που το παίρναμε από την Καρβάλη, τους έδιναν το φαγητό, έκαναν μπάνιο, άφηναν τα λερωμένα ρούχα, έβαζαν τα καθαρά που είχαν αφήσει την προηγούμενη εβδομάδα» σημείωσε, ενώ το ίδιο έκανε η γιαγιά της την Πέμπτη.
 
Έτσι και αυτή, μικρό παιδάκι, βοηθούσε όπως μπορούσε, μια στάση ζωής που συνέχισε να έχει για πάρα πολλά χρόνια. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.