Φωφη Γεννηματα απο την Αλεξανδρουπολη: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. ειναι εδω καθε μερα και πιο δυνατο»

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έθεσε το δίλημμα «Ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ. ή διχασμός»

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ κάθε μέρα και πιο δυνατό» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της στα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Στην πρωτεύουσα του Έβρου βρίσκεται η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γεννηματά και το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησε ομιλία σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί παρουσιάστηκε επικριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας παράλληλα τις προγραμματικές δηλώσεις του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η κ. Γεννηματά προειδοποίησε, αναφερόμενη τόσο στο Σκοπιανό όσο και στα άλλα ζητήματα, που όπως τόνισε, έχει ανοίξει η Ελληνική Κυβέρνηση, να σταματήσουν τα παιχνίδια και οι μεθοδεύσεις για τα εθνικά θέματα.

«Το πρόβλημα που βιώνει η δημοκρατία στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα ¨Αλέξης Τσίπρας¨, το οποίο αποτελεί βαρίδι για την Αριστερά και για τη χώρα» επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, η οποία στάθηκε στην οικονομία, σημειώνοντας πως η ζημιά που προκάλεσε η παρούσα κυβέρνηση ανέρχεται σε 200 δις ενώ παράλληλα τόνισε πως η οικονομία «καρκινοβατεί» και διογκώνεται το δημόσιο χρέος. Ανέφερε επίσης, πως μειώθηκαν τα εισοδήματα, καταργήθηκε ο Νόμος Κατσέλη και τώρα προσπαθούν να βρουν προσωρινή λύση, την ίδια στιγμή που το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει καταθέσει συνολική λύση και κάλεσε όλα τα κόμματα να την ψηφίσει.

Αναφορικά με  το πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛ, η κ. Γεννηματά τόνισε πως περιλαμβάνει κίνητρα για προσλήψεις, κατάργηση του νόμου Κατρουγκαλου, απαλλαγές για τους επαγγελματίες που ξεκινούν, κίνητρα για μικρές επιχειρήσεις στην καινοτομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η χώρα χρειάζεται προοδευτική αλλαγή και όχι επιστροφή στη δεξιά»

Αποκάλυψε επίσης πως επιθυμία της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ είναι ο μετασχηματισμός του δημοσίου, με μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Μία ακόμα επιθυμία αποτελεί η αλλαγή του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από 3,5 στο 2,5 τουλάχιστον, με τους πόρους να κατευθύνονται σε επενδύσεις και κοινωνική συνοχή. Παράλληλα η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε με το σχέδιο του ΚΙΝ.ΑΛ. να βγει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις φτωχότερες της Ευρώπης ενώ τόνισε πως επιθυμία της αποτελεί η ενίσχυση των τελωνείων, αλλά και η σιδηροδρομική σύνδεση.

Επιπλέον, θύμισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ στήριξε την ανάπτυξη της Θράκης, και για να συνεχιστεί αυτό το έργο, χρειάζεται συνεργασία με άξιους ανθρώπους ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση Για αυτό πρέπει να προκύψουν από αυτές τις εκλογές άνθρωποι με όραμα, και ένας συνδυασμός είναι αυτός του Κωστή Σιμιτσή.

Λίγο πριν το πέρας της ομιλίας, επισήμανε πως το δίλημμα των εκλογών είναι το εξής: «Ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός» αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και την συντήρηση, και όσο μας χτυπούν εμείς θα δυναμώνουμε» αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.