Φιλοδοξοι στοχοι για ΣΕΚΑΠ

Δυο νέα σήματα τσιγάρων κυκλοφορεί η μεγάλη Συνεταιριστική εταιρεία της χώρας, η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Το πρώτο είναι το BROOKS, η διάθεση του οποίου άρχισε ήδη, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορήσει και ένα τσιγάρο στην κατηγορία των SLM.

Σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλαος Παππάς, δήλωσε ότι με τα νέα τσιγάρα η ΣΕΚΑΠ έχει πλέον προϊόντα σ΄ όλη την κλίμακα των τιμών και της ποιότητας στην εσωτερική καπνική Αγορά.

Το BROOKS που θεωρείται το «καλύτερο φθηνό τσιγάρο» της αγοράς, κυκλοφορεί σε δυο τύπους, το κόκκινο (βαρύ) και το μπλε (ελαφρύτερο), στην τιμή του ενός Ευρώ και σε πακέτο των 20 τσιγάρων.


Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου τσιγάρου είναι το χαρμάνι του. Ένα χαρμάνι από καπνά άριστης ποιότητας τα οποία επέλεξε ο νέος συνεργάτης της ΣΕΚΑΠ, ο γνωστότερος ίσως «χαρμαντζής» του κόσμου, καθώς έχει προϋπηρεσία στις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες, ο κ. Μ. Ανδριώτης.

Όσον αφορά τη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας, ο κ. Παππάς, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πρόγραμμα διαχείρισης προσαρμοσμένο στην παγκοσμιοποιημένη αγορά και με κεντρικό στόχο την «Ανταγωνιστικότητα μέσω της παραγωγικότητας».

Στα πλαίσια αυτά, οι άμεσοι στόχοι της νέας Διοίκησης είναι:

-Η μείωση του κόστους παραγωγής, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

-Ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής και του μάνατζμεντ.

-Η μείωση του κόστους των εισροών. Στο πρώτο 4μηνο, η νέα Διοίκηση έχει πετύχει μια μείωση σε διάφορες εισροές σε ποσοστό ως 20%.

Την αντιμετώπιση ορισμένων χρηματοοικονομικών προβλημάτων που θα απαλύνουν της ανάγκες ρευστότητας της εταιρείας.

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς, ανέφερε ότι ο πιο φιλόδοξος αλά απόλυτα ρεαλιστικός στόχος είναι οι εξαγορές. Ένας τομέας με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και με στοχοδιάγραμμα τον διπλασιασμό, το 2005, των ποσοτήτων τσιγάρων που εξάγονται. Ήδη υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές, στις όμορες Βαλκανικές χώρες, ενώ οι νέες αγορές του στόχου είναι οι ευρωασιατικές και οι υπερατλαντικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.