«Φιλι ζωης» για την ΕΝ.ΚΛΩ.

Οι πιστωτές κατέθεσαν αίτηση ανακοπής των πλειστηριασμών της Δευτέρας, στην εκπνοή του χρόνου

Την ανακοπή των πλειστηριασμών σε μέρος της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ. κατάφεραν στην κυριολεξία στην εκπνοή του χρόνου, καθότι οι πλειστηριασμοί ήταν προγραμματισμένοι για την προσεχή Δευτέρα, κατόπιν συντονισμένων κινήσεων οι πιστωτές, καταθέτοντας επισήμως χθες την αίτηση ανακοπής.
 
Την είδηση αυτή, η οποία ανοίγει στην ουσία τον δρόμο για την επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία πώλησης του πτωχευμένου Ομίλου στον Έλληνα επενδυτή που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, επιβεβαίωσε στον «ΠτΘ» η κ. Μάρθα Στογιαντσάκη, μέλος του συλλόγου των πρώην εργαζομένων του ομίλου. 

Μάρθα Στογιαντσάκη «Η απόφαση αυτή μας δίνει ελπίδα για τη συνέχεια της διαδικασίας για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου» 

«Είναι μια απόφαση που χαροποιεί τους εργαζομένους και μας δίνει ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου που έχουμε καταθέσει και φέρει ήδη την σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερόμενου επενδυτή» τόνισε η ίδια καλώντας για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση «να ληφθούν μέτρα για αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα» έτσι ώστε όπως επεσήμανε ο όμιλος να επαναλειτουργήσει.
 
Σήμερα το πρωί αναμένεται να υπάρξει γενική συνέλευση των πρώην εργαζομένων του ομίλου για την ενημέρωση τους σχετικά με την ανακοπή των πλειστηριασμών αλλά και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών τους. 

Ουδέν νεώτερο από την σύνδικο πτώχευσης 

Όπως υπογράμμισε ωστόσο η κ. Στογιαντσάκη, έως και αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς της συνδίκου πτώχευσης κ. Ρένας Χρονοπούλου σε ό,τι αφορά το αίτημα του επενδυτή, επισημαίνοντας μάλιστα πως «μέχρι και την τελευταία στιγμή επέμενε στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.