Φιλανθρωπικη «εισοδος» στο Πασχα

Συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής για την ενίσχυση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-παράρτημα Ροδόπης

Μάγεψε το κοινό βάζοντάς το στην κατάνυξη της εβδομάδας των παθών, η συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-παράρτημα Ροδόπης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης την Παρασκευή 7 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κύτταρου Κομοτηνής (πρώην «ΡΕΞ»).
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus του Johann Sebastian Bach (1685-1750), μια από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για 4 μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης οργανικές και φωνητικές συνθέσεις κορυφαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart, Schubert και Schuman, ενώ μεταξύ άλλων ερμηνεύτηκε μία άγνωστη στο ευρύ κοινό μελοποίηση του «Κύριε ελέησον» από τον Mozart, την οποία συνέθεσε ο μεγαλοφυής συνθέτης σε ηλικία μόλις 10 ετών για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.
 

Στην συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Κομοτηνή, συμμετείχαν ως σολίστ η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Μαρία Ντίμοβα, η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Θεοφάνης Ρορόπουλος, ο Βαγγέλης Μάμμος και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.