Φεστιβαλ Φαναριου 2018: 3 μερες γεματες διασκεδαση με αγαπημενους καλλιτεχνες του ελληνικου πενταγραμμου

Στα περσινά επίπεδα επισκεψιμότητας ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης

Αγαπημένοι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου και συγκροτήματα της εγχώριας και τοπικής μουσικής σκηνής αποτέλεσαν τις φετινές συμμετοχές για την διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Φαναρίου που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22,23 και 24 Ιουνίου σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Ροδόπης.
 
Τρεις μέρες γεμάτες διασκέδαση με θέα το γαλάζιο του Θρακικού πελάγους έδωσαν την ευκαιρία σε 5.000 επισκέπτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από την Ροδόπη, τους γειτονικούς νομούς αλλά και τουρίστες, κυρίως από την Βουλγαρία που βρέθηκαν στο Φανάρι να ακούσουν σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στη ανάδειξη και την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
 
Η επισκεψιμότητα κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, γεγονός θετικό αν σκεφτεί κανείς την κακοκαιρία της δεύτερης μέρας των εκδηλώσεων με τους διοργανωτές να ανανεώνουν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
 
«Ποδαρικό» στην φετινή διοργάνωση έκαναν οι Έλενα Παπαρίζου και Αναστάσιος Ράμμος που κέρδισαν μία θερμή υποδοχή από τους θαυμαστές τους. Οι δυο τους έδωσαν τον ρυθμό σε μία καλοκαιρινή συναυλία με γνωστές και καινούργιες επιτυχίες, έχοντας ως «συνοδοιπόρους» στα μέλη του συγκροτήματος Mice the Swing band – που αποτελούν γέννημα θρέμμα Κομοτηνής – να δίνουν τον πιο κεφάτο παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους επί σκηνής. Οι συντοπίτες μας στάθηκαν αντάξιοι των απαιτήσεων μίας μεγάλης διοργάνωσης, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συναυλία.
 
Την «σκυτάλη» παρέλαβε η Πέγκυ Ζήνα το βράδυ του Σαββάτου, με την εμφάνισή της να πραγματοποιείται κανονικά παρά την βροχή. Δεδομένης της κακοκαιρίας συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός θαυμαστών που τραγούδησε μαζί της κρατώντας ομπρέλες σε μία βραδιά γεμάτη νοσταλγία και συγκίνηση. Παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο «οδοιπορικό» εξιλέωσε το κοινό τραγουδώντας αγαπημένα της κομμάτια διαμορφώνοντας, ωστόσο, το πρόγραμμα στις προτιμήσεις του κόσμου.
 
Και από την προαναφερθείσα η σκηνή «παραδόθηκε» στους Locomondo που αποχαιρέτησαν τους επισκέπτες την τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, μετατρέποντας το κοινό σε μία μεγάλη παρέα που την ενώνει ο χορός και το τραγούδι. Εξάλλου τα καλοκαιρινά πάρτι στις παραλίες είναι κάτι που έρχεται στο μυαλό όλων μας στο άκουσμα του ονόματος «Locomondo», χάρη στους ξέφρενους ρυθμούς τραγουδιών όπως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» και «Μαγικό χαλί». Πριν τους Locomondo στην σκηνή ανέβηκαν οι Folk and Roll, μία γιαννιώτικη μπάντα από νέα παιδιά που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.