Φερνουν την ανοιξη στους δρομους της Κομοτηνης

4 εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των «Χελιδονισμάτων» υπό την Αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβιώνουν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη συμμετοχή των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όσων συλλόγων επιθυμούν.  Φέτος μάλιστα οι εκδηλώσεις δεν θα περιοριστούν σε μία ημέρα αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 διαφορετικές εκδηλώσεις.
 
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 09:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής  θα ξεκινήσουν από το χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μαζί με όσες τάξεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων επιθυμούν να τους συναντήσουν στη διαδρομή τους, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
 
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο  -ΙΚΑ-Περιφέρεια ΑΜΘ-Δημαρχείο-Ταξιαρχία-Πλ. Αρχ. Χρυσάνθου-οδός Ν. Γρηγορά-οδός Βενιζέλου-Πλατεία Ειρήνης.
 
Στην οδό Ν. Γρηγορά, όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, θα γίνει συνάντηση (ώρα 11:00) του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής με δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και όλοι μαζί θα συνεχίσουν τη διαδρομή με κατάληξη στην πλατεία Ειρήνης.
 
Στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ταμπλό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων σχετικών με την άνοιξη.
 
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ καθώς την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:00 στα εργαστήρια του Συλλόγου Καλλιτεχνών «Αθηνίων» θα πραγματοποιηθεί κατασκευή χελιδονοφωλιών ενώ την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί πορεία με φαναράκια των παιδικών σταθμών της πόλης από την Πλατεία Ειρήνης έως το ίδρυμα Παπανικολάου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αιγείρου ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από το Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής «ΝΟΤΑ»  και του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής. Παράλληλα στη συναυλία θα συμμετάσχει χορευτική παιδική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών και χορωδία του Συλλόγου Εβριτών υπό τη διεύθυνση της Βερόνικας Σεμερτζίδου.
 
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11:00 οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των χελιδονοφωλιών στο Κόσμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην ύπαιθρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.