Φαναρια μπαινουν στη συμβολη των οδων Θασου και Κουρτιδου

Τρείς θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Φανάρι· στυλίσκοι στην είσοδο του 2ου ΔΣ Κομοτηνής

Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Τετάρτη 23 Μαΐου, η κυριότερη των οποίων είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών Θάσου και Κουρτίδου για την καλύτερη και ασφαλέστερη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
 
Το σημείο είναι γνωστό ότι έχει υπάρξει επανειλημμένα τόπος ατυχημάτων και η τοποθέτηση των σηματοδοτών αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό τους.
 
Μεταξύ των άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι η τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του κτηρίου γραφείων του  Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, μιας και έχουν συμβεί επανειλημμένα ατυχήματα στη διασταύρωση που βρίσκονται τα γραφεία, με αυτοκίνητα να έχουν καταλήξει κυριολεκτικά μέσα σε αυτά.
 
Να σημειωθεί πως είχε ζητηθεί και η τοποθέτηση αποτρεπτικής σήμανσης (πλαστικά κολωνάκια) στις γωνίες των οδών Βοσπόρου & Σκεπαστού, για τα οποία όμως υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση γιατί η τοποθέτηση εμποδίων στο οδόστρωμα  απαγορεύεται.
 
Επίσης εγκρίθηκε και η τοποθέτηση εμποδίων στον πεζόδρομο της οδού Θέμιδος όπου βρίσκεται η είσοδος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής για την αποτροπή της διέλευσης και της στάθμευσης των οχημάτων προς αποφυγή ατυχήματος.
 
Το αίτημα έγινε δεκτό με την προϋπόθεση ότι η τοποθέτηση εμποδίων (στυλίσκων) θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στα σημεία που αυτή θα υποδείξει ώστε να εξασφαλίζεται η διέλευση  των πυροσβεστικών οχημάτων. 
 
Τέλος θα δημιουργηθούν τρείς νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο Φανάρι, μετά από αίτηση του Σωματείου Α.Μ.Ε.Α  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
 
Έτσι θα δεσμευτούν δύο θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στην παραλία «Ιουλία» και μία στην κεντρική οδό στον οικισμό του Φαναρίου, οι οποίες θα επιλεγούν από τις ήδη καθαρισμένες θέσεις στάθμευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.