Φαναρι: 5 θεσεις για beach bar, με τιμη εκκινησης 20.000 ευρω το χρονο

Στις 24 Ιουνίου ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για εκμισθώσεις με διάρκεια 5+2 έτη

Στην προκήρυξη ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση 5 θέσεων, που προορίζονται για την τοποθέτηση τροχήλατων καντινών και για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία Φαναρίου, προχώρησε επιτέλους η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου. 

1.090 τ.μ. το συνολικό εμβαδό  των υπό εκμίσθωση θέσεων

Οι προς εκμίσθωση θέσεις έχουν οριοθετηθεί κατά μήκος της παραλίας, που εκτείνεται από το κάμπινγκ μέχρι τον δίαυλο Φαναρίου, ενώ περιλαμβάνουν από δύο τμήματα αιγιαλού, εμβαδού 590 τ.μ. και 500 τ.μ. για τοποθέτηση καντινών και ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων αντίστοιχα. 

Μέχρι τις 31.10.2020 η σύμβαση της ΕΤΑΔ με τους αναδόχους

Η διάρκεια των μισθώσεων, που θα συναφθούν ορίζεται από την υπογραφή των συμβάσεων μέχρι την 31.10.2020, με μονομερές δικαίωμα της ΕΤΑΔ να παρατείνει τη διάρκεια για 2 έτη από τη λήξη εκάστης αρχικής μίσθωσης. Η διενέργεια του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των ανωτέρω θέσεων έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε. 

Οι όροι και η διαδικασία του διαγωνισμού

Στους όρους της σχετικής διακήρυξης τονίζεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει οικονομική προσφορά για ένα ή και περισσότερα τμήματα. Τυχόν εξοπλισμός για την υποστήριξη της λειτουργίας της κάθε τροχήλατης καντίνας (π.χ. σκίαστρο, τραπεζοκαθίσματα κλπ) θα είναι υποχρεωτικά μη μόνιμου χαρακτήρα και θα πρέπει να αποσυρθεί από το ακίνητο με τη λήξη της μίσθωσης την 31.10.2020. Ρητά επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν, με μέριμνα του αναδόχου, όλες οι απαιτούμενες άδειες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των τροχήλατων καντινών στα μίσθια τμήματα, αλλά και οι απαραίτητες εγκρίσεις σχετικά με την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων ή/και
του υπόλοιπου εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι η παραλία του Φαναρίου έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη, οπότε ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί από τους αναδόχους για την εγκατάσταση των απαιτούμενων ναυαγοσωστών και την προμήθεια του εξοπλισμού τους, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της διενέργειας του διαγωνισμού, αυτή αρχικά θα περιλαμβάνει την κατάθεση ενσφράγιστων έγγραφων προσφορών, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου να προβαίνει σε προφορική βελτίωση της προσφοράς του. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τον υποφάκελο, που θα περιέχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καλούνται να καταθέσουν και έναν υποφάκελο με την οικονομική τους προσφορά, η οποία θα περιλαμβάνει το προτεινόμενο ετήσιο μίσθωμα, ύψους τουλάχιστον 20.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης για κάθε θέση). Η Επιτροπή Διαγωνισμού σε ανοικτή συνεδρίαση, στις 24 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.30, θα προβεί στην αποσφράγιση των δύο υποφακέλων και μετά από τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα εξετάσει τις οικονομικές προσφορές και θα συντάξει τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων με βάση το υψηλότερο προσφερθέν μίσθωμα. Στην ίδια ανοικτή συνεδρίαση, η Επιτροπή θα καλέσει όσους περιλαμβάνονται στον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, κατά την σειρά κατάταξής τους, να διατυπώσουν, εάν το επιθυμούν, προφορική βελτίωση της οικονομικής προσφοράς τους ανά τμήμα ακινήτου.
 
Κάθε προσφορά πλειοδότη είναι αντίστοιχα υποχρεωτική για τον πλειοδότη, η
υποχρέωση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους
ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη. Κάθε προσφορά
πρέπει να είναι ανώτερη της αμέσως προηγούμενης κατά ποσό ίσο με 5%
τουλάχιστον. Οι προφορικές βελτιώσεις της οικονομικής προσφοράς διεξάγονται και τελειώνουν χωρίς διακοπή για 60 λεπτά. Παράταση του χρόνου λήξης διατύπωσης των προφορικών βελτιώσεων της οικονομικής προσφοράς επιτρέπεται, για όσο χρόνο, κατά την κρίση της Επιτροπής, απαιτείται, εφόσον συνεχίζονται οι προσφορές. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού ουδεμία προσφορά γίνεται δεκτή.
 
Για αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της ΕΤΑΔ (www.etasa.gr) ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τις κ.κ. Αντωνογιαννάκη, Ψιμόγιαννου και Κρεκούκια, στα τηλέφωνα 210 3339470, 210 3339511 και 210 3339703. 

Εξέλιξη-«σωσίβιο» για την παραλία Φαναρίου

Κατόπιν των ανωτέρω, μολονότι παραμένει αβέβαιο το αν και σε ποιο βαθμό οι ανάδοχοι, που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό, θα καταφέρουν να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια εντός της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου, εντούτοις η εξέλιξη κρίνεται σημαντική, αφενός γιατί δρομολογεί την αξιοποίηση της παραλιακής έκτασης του Φαναρίου με ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας- κάτι που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων- και αφετέρου γιατί η εκμίσθωση τμημάτων της επίμαχης έκτασης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την ανάπτυξη ελεύθερου κάμπινγκ κατά μήκος της παραλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.