«Εξυπνη» Κομοτηνη οραματιζεται ο Αντωνης Γραβανης

Οι προτάσεις του συνδυασμού στο κομμάτι της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών

Σειρά παρεμβάσεων σε τομείς της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών καταθέτει στον δημόσιο λόγο με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κ. Αντώνης Γραβάνης στην κατεύθυνση διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της πόλης αλλά και αποτελεσματικότερης επικοινωνίας τους με τον δήμο, επισημαίνοντας πως «ο δήμος Κομοτηνής μπορεί να ανταποκριθεί στην εικόνα της Αυτοδιοίκησης του 21ου αιώνα». 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: 

«Η Κομοτηνή είναι μεταξύ των 60 και πλέον πόλεων, στην ελληνική επικράτεια, που διαθέτει μητροπολιτικό ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».
 
Δυστυχώς, στη συνέχεια δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος των δημοτών.
 
Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος ανάπτυξης, αξιοποιώντας, με συνετό τρόπο, τα τεχνολογικά εργαλεία και τις νέες τεχνολογίες που διαθέτουμε, για να καταστήσουμε την Κομοτηνή «έξυπνη πόλη».
 
Μια πόλη, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση των υπηρεσιών, την αύξηση της διαφάνειας και την αποτελεσματικότητά της.
 
Μια πόλη, που φροντίζει τους πολίτες της, προσφέροντάς τους μια ποιοτική καθημερινότητα, διευκολύνοντάς τους την κάθε πτυχή της.
 
Μια πόλη, που δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον για τους επισκέπτες της.
Συμπράττουμε για

  • Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, σχολεία, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και οικισμούς
  • ΑΤΜ Πιστοποιητικών και ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για την ταχύτερη και εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση του δημότη
  • Έξυπνες εφαρμογές για τη συλλογή απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου μας
  • Εγκατάσταση Συστήματος Στάθμευσης με αισθητήρες
  • Εφαρμογή για την καταγραφή και την υποβολή αιτημάτων, προτάσεων και παραπόνων των δημοτών
  • Ανάπτυξη Συστήματος Τηλεϊατρικής 

Ο δήμος Κομοτηνής μπορεί να ανταποκριθεί στην εικόνα της Αυτοδιοίκησης του 21ου αιώνα. Με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούμε τον τόπο μας στη σύγχρονη εποχή. Καθιστούμε τους συνδημότες μας ενεργούς και άρα, συμμέτοχους σε δράσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικές που τους αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή τους -τη ζωή όλων μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.