Εξωστρεφεια με «εργαλειο» το πινελο…

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι πρωτοτύπησαν με μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής

Σε μία ξεχωριστή έκθεση, με έργα ζωγραφικής φιλοτεχνημένα από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους του νομούς μας, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί το κοινό της Κομοτηνής κατά το τριήμερο από την Παρασκευή έως το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο Δικηγορικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων, αποφάσισε να αναδείξει μια άλλη πλευρά, κατά τι άγνωστη, της προσωπικότητας των μελών του, προβάλλοντας τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες όπως αυτές αποτυπώνονται σε πανέμορφες δημιουργίες ζωγραφικής. 

Συγκινητική διάσταση στην πρωτοβουλία η έκθεση έργων του αείμνηστου Δημήτρη Κυμπαρίδη


Συνολικά 10 δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι συμμετείχαν με έργα τους στην ξεχωριστή αυτή έκθεση, ενώ μια συγκινητική διάσταση της όλης πρωτοβουλίας ήταν η απόφαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιώργου Κυμπαρίδη, να συμπεριλάβει στην έκθεση έργα πυρογραφίας, μέρος των δημιουργιών του εκλιπόντος πριν από έναν χρόνο περίπου πατέρα του. «Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έχασα τον πατέρα μου και εκθέτω αυτά τα έργα στη μνήμη του, ως ένα δείγμα σεβασμού και αγάπης. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα», αρκέστηκε να δηλώσει στα εγκαίνια της έκθεσης, εμφανώς συγκινημένος για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

Γιώργος Κυμπαρίδης «Να δείξουμε ότι υπάρχει εξωστρέφεια, υπάρχει πολιτισμός, υπάρχει αυτό που πραγματικά μπορεί να μας δώσει ένα όραμα και μια ελπίδα στη ζωή μας»


Μιλώντας γενικότερα για την πρωτότυπη πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, ο κ. Κυμπαρίδης έκανε λόγο για μια προσπάθεια «να δείξουμε ότι υπάρχει εξωστρέφεια, υπάρχει πολιτισμός, υπάρχει αυτό που πραγματικά μπορεί να μας δώσει ένα όραμα και μια ελπίδα στη ζωή μας». «Γιατί οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες», προσέθεσε, «και σε ένα τέτοιο περιβάλλον σκεφτήκαμε ότι ο πολιτισμός όχι μόνο μπορεί να ενώσει εμάς, δύο επαγγελματικές ομάδες ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε καθημερινά μεταξύ μας, αλλά και να παράξει εξωστρέφεια, για να έρθει κι άλλος κόσμος, συμπολίτες μας από την πόλη και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν θεσμό». «Γιατί αυτό που είναι αναγκαίο σήμερα σε μια επαρχιακή πόλη, όπως η Κομοτηνή», συνέχισε, «είναι να προσπαθούμε όλοι να ανεβάσουμε το επίπεδό της. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται μόνο από αυτόν, ο οποίος θεσμικά είναι υπεύθυνος. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε με το δικό μας λιθαράκι».

Δημιουργοί των έργων ζωγραφικής που εκτέθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν οι Κυριακή Μορφακίδη, Ειρήνη Βοϊτσίδου, Έλενα Παρασκευαϊδου, Ντιντεμ Αλίτσογλου, Ζαχαρένια Παπαδοπούλου, Μαρία Κοσμά, Ρεϊχάν Κασίκτσογλου, Γεωργία Τσιάπα-Σιφναίου, Ασημίνα Γκρούση και Τούλα Κατσικάρη. Ο κ. Γκιοκχάν Σελήμ, ένας ασκούμενος δικηγόρος-καλλιτέχνης, που το ταλέντο του είναι στη μουσική, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.