«Εξοικειωθειτε» με το ηλεκτρονικο συστημα οικοδομικων αδειων

Το μήνυμα του προέδρου του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρη Λουρίκα στους συναδέλφους του

Να εκμεταλλευτούν την «δοκιμαστική» περίοδο λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, κάλεσε μέσω του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας.
 
Σε συνέντευξή του σχετικά με την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4495/2017 και διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Θράκης, χαιρέτησε την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος όπως υπογράμμισε του κλάδου των μηχανικών, κάνοντας λόγο για μία μεγάλη μεταρρύθμιση.
 
Ο ίδιος εξήγησε τις αλλαγές που επέρχονται με την υιοθέτηση του συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, εμμένοντας στην εξοικονόμηση χρόνου στη διαδικασία αδειοδότησης, για το σύνολο των εμπλεκομένων μερών, αλλά και στο κομμάτι της διαφάνειας  των διαδικασιών που απαιτείται καθώς όπως υπενθύμισε «από τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς στην Ελλάδα συναντώνται στις πολεοδομίες». «Με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών ενδεχομένως να εξαλειφθεί και κάθε ευκαιρία για αθέμιτη συναλλαγή» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Λουρίκας τόνισε πως το πληροφοριακό σύστημα e- άδειες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και θα καταστεί υποχρεωτικό, καλώντας τους συναδέλφους του  έως τότε να μπουν «έστω και από περιέργεια» στο σύστημα, από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ με τους προσωπικούς τους κωδικούς, να ενημερωθούν για την χρήση του από το σχετικό εγχειρίδιο και να κάνουν την προβλεπόμενη διαδικασία, ούτως ώστε να εξοικειωθούν με την χρήση του.
 
Τέλος όπως εξήγησε ο ίδιος, το παράρτημα Θράκης του ΤΕΕ έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα προς τα κεντρικά για τη διοργάνωση σχετικής ενημερωτικής εκδήλωσης ούτως ώστε τα μέλη του να μπορέσουν να ενημερωθούν για την χρήση, να επιλύσουν τυχόν απορίες δια στόματος των αρμοδίων και γιατί όχι να προτείνουν και ενδεχόμενες βελτιώσεις του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.