Εξοφληση ενισχυσης στους παραγωγους ελαιολαδου περιοδου 1999/2000

Μετά την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής Λιπαρών Σπόρων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 27 Ιουνίου του 2001, με βάση τα τελικά στοιχεία πραγματικής παραγωγής ελαιολάδου, σε κάθε ελαιοπαραγωγό κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο ενίσχυσης 1999-2000, η εξόφληση που θα λάβουν οι ελαιοπαραγωγοί ανάλογα με τον μήνα έκθλιψης του ελαιοκάρπου θα διαμορφωθεί ανά κιλό ελαιολάδου στις 47 έως 51 δρχ.

Εάν προστεθούν και οι 342 δρχ. ανά κιλό της προκαταβολής που έχουν ήδη λάβει οι παραγωγοί, το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται περίπου στις 390 δρχ. ανά κιλό.

Αυτή η θετική εξέλιξη για το εισόδημα των παραγωγών αποτελεί το επιστέγασμα της συνεννόησης με τις Οργανώσεις των Παραγωγών και τους άλλους φορείς στον τομέα που εγκαινίασε το υπουργείο Γεωργίας, αλλά και των μέτρων ελέγχου για τη σωστή διαχείριση των ενισχύσεων που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο 1999-2000.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Βαγγέλης Αργύρης, ανοίγουν τον δρόμο για τη συνεννόηση όλων των ενδιαφερομένων μερών για τη νέα ελαιοκομική περίοδο, ώστε να παγιωθεί η χωρίς προβλήματα καταβολή των σημαντικών ενισχύσεων στους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.