Εξωδικο απο τα Αστικα ΚΤΕΛ Κομοτηνης για το ζητημα της μετακινησης των φοιτητων

Νίκος Λυκούδης «Σε έλεγχο διαπιστώθηκε πως οι επιβαίνοντες ήταν υπεράριθμοι και μερικοί μεταφέρονταν όρθιοι»

Καταγγελία – εξώδικη διαμαρτυρία προς την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής απέστειλε η ανώνυμη εταιρεία «ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε.», όπως πληροφόρησε ο πρόεδρος, κ. Νίκος Λυκούδης. Η καταγγελία αφορούσε τη μετακίνηση των φοιτητών από και προς την Πανεπιστημιούπολη, την οποία και έχει αναλάβει τουριστικό γραφείο κατόπιν διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Ο κ. Λυκούδης υποστήριξε πως τα λεωφορεία του τουριστικού γραφείου παρανομούν, αφού σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπεται ούτε να χρησιμοποιούν τις στάσεις αστικής συγκοινωνίας, ούτε αυτού του τύπου τα λεωφορεία να μεταφέρουν φοιτητές από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και στέγασης. Τόνισε μάλιστα πως συχνά οι επιβάτες ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο, αφού οι οδηγοί οφείλουν να δέχονται τον κόσμο μόνο καθήμενο και ποτέ όρθιο, κάτι που δεν τηρείται πάντα. 

«Σε έλεγχο από κλιμάκιο της τροχαίας διαπιστώθηκε πως οι επιβαίνοντες ήταν υπεράριθμοι» 

«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της τροχαίας στις 30 Οκτωβρίου περίπου στις 10.00 διαπιστώθηκε πως οι φοιτητές ήταν υπεράριθμοι και μερικοί επέβαιναν όρθιοι. Νομίζω πως το εν λόγω τουριστικό γραφείο δεν μπορεί να εκτελεί το έργο μεταφοράς των φοιτητών, διότι έχει μικρή μεταφορική ικανότητα σε σχέση με τον όγκο του κόσμου που καλείται να εξυπηρετήσει», συνέχισε επισημαίνοντας πως η κατάσταση δεν επιτρέπει την ομαλή μεταφορά των φοιτητών προς τις σχολές τους και τους χώρους σίτισης.
 
«Βρίσκομαι απέναντι από την Τσανάκλειο από τις 8.30 και η ώρα είναι περίπου 12.00. Βλέπω διαρκώς τα λεωφορεία να εναλλάσσονται και τους φοιτητές να παραμένουν χωρίς να μπορούν να επιβιβαστούν γιατί αν είναι υπεράριθμοι θα βεβαιωθεί ξανά παράβαση από την τροχαία», συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης κάνοντας λόγο για έναν «φαύλο κύκλο» και ζητώντας άμεση λύση.
 
Ο ίδιος, μάλιστα, σήμερα σκοπεύει να συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές, ζητώντας η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου εντός των αστικών περιοχών στις οποίες περιλαμβάνεται η Πανεπιστημιούπολη να πραγματοποιείται από τα Αστικά ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 2963/2001.
 
Να σημειωθεί κλείνοντας πως με την καταγγελία – εξώδικη διαμαρτυρία του το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ζητά από την Τροχαία να μεριμνήσει «άμεσα για την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Ο.Κ., προβαίνοντας άμεσα ελέγχους και συνεπακόλουθα σε επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο προστίμων και διοικητικών μέτρων…αφενός για την παράνομη στάση των εν λόγω τουριστικών λεωφορείων στις ανωτέρω αναφερόμενες στάσεις των αστικών λεωφορείων και ενώ υπάρχει συνεχής κίτρινη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος και αφετέρου για τη μεταφορά επιβατών περισσότερων από των αναγραφομένων στην άδεια κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων του αναδόχου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.