Εξι νεκροι και δεκαδες τραυματιες απο την κακοκαιρια στη Χαλκιδικη

Τραγικός ο απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη Χαλκιδική

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Τις πληγές της μετράει η Χαλκιδική, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι.
 

Πιο συγκεκριμένα, τη ζωή τους έχασαν μία 54χρονη γυναίκα κι ένα αγοράκι από τη Ρουμανία, στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκαν από στέγαστρο ταβέρνας. Στο σημείο τραυματίστηκε ακόμα μία γυναίκα, που απεγκλωβίστηκε από τους αστυνομικούς.
 

Στη Σωζόπολη, ανδρόγυνο Τσέχων τραυματίστηκε θανάσιμα, μετά από ανατροπή τροχόσπιτου.
 
Πρόκειται για οικογένεια παραθεριστών που διέμεναν σε τροχόσπιτο στην παραλία, το οποίοι ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα. Ο γιος τους τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγήρου, ενώ ο 19χρονος εγγονός τους είναι καλά στην υγεία του.

 
 
Στο ύψος του ξενοδοχείου Potidea Palace τον θάνατο βρήκαν ένας 39χρονος Ρώσος και ο 2χρονος γιος του, όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο. Τους απεγκλώβισαν εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο.
 
 
Πέρα από τους 6 αλλοδαπούς νεκρούς υπάρχουν πληροφορίες για έναν 80χρονο ημεδαπό, οι οποίες ελέγχονται αν ευσταθούν.
 
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Λέκκας για τη θεομηνία στη Χαλκιδική: Όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά 

Mέσα σε 10 λεπτά το πολύ σημειώθηκε η τεράστια καταστροφή στη Χαλκιδική που άφησε πίσω της έξι νεκρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα.
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, πρόκειται για φαινόμενα που έρχονται σε αλληλουχία μετά τον καύσωνα.
 

«Είχαμε τον καύσωνα το προηγούμενο διάστημα που δίνει τη θέση του στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αιφνίδια και διαρκούν πάρα πολύ λίγο» εξήγησε ο κ. Λέκκας.
 
Τα φαινόμενα είχαν πολύ μεγάλη ταχύτητα με «μεγάλη ραγδαιότητα στην ένταση των ανέμων».
 
«Υπάρχει αυτοτροφοδοτούμενος και επιταχυνόμενος κύκλος εμφάνισης αυτών των φαινομένων» συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε, ζημιές έχουν υποστεί κυρίως οι δευτερεύουσες υποδομές και τα δίκτυα, με βασικότερο αυτό της ΔΕΗ, και όχι οι σταθερές δομές.
 
Τόνισε, δε, την ανάγκη να υπάρξουν ειδικές προδιαγραφές για τις λυόμενες κατασκευές που εμφανίζονται στις καλοκαιρινές περιόδους «για να μην δημιουργούν κινδύνους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.