Εξι μηχανηματα παρεδωσε ο TAP στην Περιφερεια ΑΜΘ (+Video)

Θα μοιραστούν από ένα σε Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και δύο στον Έβρο

Έξι εκχιονιστικά οχήματα- πολυμηχανήματα από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρέλαβε η Περιφέρεια ΑΜΘ την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή.
 

Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια.
 
Οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας θα παραλάβουν από ένα μηχάνημα, ενώ δύο μηχανήματα θα πάρει ο Έβρος, ένα στο Βόρειο και ένα στο Νότιο τμήμα του. 

Εποικοδομητική συνεργασία με τον TAP 

Την εποικοδομητική συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τον TAP τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, τονίζοντας πως ο TAP αποτελεί ένα έργο ενεργειακής υποδομής διεθνούς σημασίας, μιας και θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, ενισχύοντας των γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής και δίνοντας σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

 
Εξέφρασε δεν την ελπίδα πως σύντομα θα υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες προτάσεις που έχει καταθέσει η Περιφέρεια προς την κοινοπραξία.
 
«Η παραλαβή σήμερα αυτών των μηχανημάτων, τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν, θα είναι προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειάς μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.  

Προτεραιότητα του TAP η ασφάλεια 

Τον TAP εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών της κοινοπραξίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Σπύρος Νάκος, ο οποίος σημείωσε πως η δωρεά των μηχανημάτων εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του TAP με τίτλο «Προορισμός η προστασία», και υλοποιείται στις τοπικές κοινότητες της Βόρειας Ελλάδας, η συνολική αξία του οποίου ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ, και αφορά πάνω από 90 οχήματα κοινής ωφελείας, όπως τα εκχιονιστικά, τα ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα, δασικά οχήματα και άλλα, που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των κοινωνιών. 

 
Κύρια προτεραιότητα του TAP είναι η ασφάλεια, τόνισε, για αυτό και επιθυμούν η συγκεκριμένη δωρεά να συμβάλλει στην προστασία των πολιτών, των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, μιας και θα ενισχύσουν το έργο με τον καθαρισμό των δρόμων από χιόνια και πάγους τη χειμερινή περίοδο, αλλά και θα βοηθήσουν στη συντήρηση των δρόμων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.