Εξι ηχομιμητικες συσκευες κατασχεθηκαν στη Ροδοπη

«Όνειδος» για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα χαρακτηρίζει το φαινόμενο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

Έξι ηχομιμητικές συσκευές, αλλιώς τα λεγόμενα «μηχανάκια» που χρησιμοποιούν κυνηγοί για την προσέλκυση πουλιών κατασχέθηκαν  τις τελευταίες ημέρες στην Κομοτηνή.
 
Η Ροδόπη αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στο φαινόμενο μιας και από το σύνολο 10 κατασχέσεων στην περιοχή της Θράκης, οι έξι βρέθηκαν σε κυνηγούς της Ροδόπης, ενώ στο νομό Ξάνθης και Έβρου, έκαστος από δύο, με τον συνολικό ωστόσο αριθμό να αποδεικνύει το μέγεθος του «απαράδεκτου» φαινομένου όπως το χαρακτηρίζει σε δελτίο τύπου η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης αποτελεί «όνειδος για την ελληνική κυνηγετική πραγματικότητα».
 
Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών, χαρακτηριστική των οποίων αποτελεί ο επ’ αυτοφώρω εντοπισμός δύο ατόμων από την Κύπρο που πιάστηκαν να χρησιμοποιούν ηχομιμητική συσκευή στην περιοχή της Τρίγλιας στο νομό Χαλκιδικής.
 
Η χρήση γινόταν με τηλεχειριστήριο, αλλά μετά από πολύωρη παρακολούθηση δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης περίμεναν ώστε οι δράστες να πάρουν τη συσκευή, όπως και έγινε ώστε να συλληφθούν και να τους υποβληθεί μήνυση.
 
Ακόμη, πάλι στο νομό Χαλκιδικής στο Δήμο Ν. Προποντίδας, σε έλεγχο σε αυτοκίνητο βρέθηκε μία ηχομιμητική συσκευή, η οποία κατασχέθηκε και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
 
Σε κάθε περίπτωση οι συσκευές αυτές κατάσχονται, ενώ σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη κατάσχονται τα όπλα, τα φυσίγγια, η άδεια θήρας και τα θηρευθέντα θηράματα.
 
Στην σχετική ανακοίνωση η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης επισημαίνει πως «ειδικά για τις ηχομιμητικές συσκευές, με βάση πρόσφατο νόμο, πέραν της ποινικής διαδικασίας για τις παραβάσεις του νόμου περί θήρας, προβλέπονται και υψηλά διοικητικά χρηματικά πρόστιμα, ανάλογα με την παράβαση (κατοχή, κατοχή και χρήση, κλπ) που φθάνουν και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ» τα οποία επιβάλλονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και βεβαιώνονται στην οικεία ΔΟΥ του παραβάτη.
 
Όπως τονίζουν επίσης η «ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξάλειψη αυτής της παρανομίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.