Εξι ατομα φιλοξενουνται αυτη τη στιγμη στη Στεγη Αγαπης των Lions

Κάλεσμα στη συναυλία για την ενίσχυση της λειτουργίας της

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συναυλία κλασικής μουσικής για την ενίσχυση λειτουργίας της Στέγης Αγάπης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στις 24 Ιανουαρίου από τις κ.κ. Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρο του ΔΗΕΠΕΘΕ Κομοτηνής και Ζωή Κοσμίδου, πρόεδρο της Λέσχης Lions Ορφέας Κομοτηνής.
 
«Η λέσχη Lions Ορφέας Κομοτηνής διατηρεί και στηρίζει τον ξενώνα μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που διεξάγει εδώ και τριάντα χρόνια», υπογράμμισε η κ. Μενεσελίδου, ενώ η συναυλία συμπίπτει με τα εκατοστά γενέθλια της εθελοντικής οργάνωσης.
 

Το ραντεβού για την συναυλία δόθηκε για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (Πρώην ΡΕΞ Κομοτηνής). Θα υπάρχει συμμετοχή βιολιού, τραγουδιού και πιάνου με έργα εμπνευσμένα από ισπανικές, ουγγρικές, ρουμάνικες, σλάβικες, θρακιώτικες, μικρασιατικές και αρμένικες μελωδίες, από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα.
 
Έντονη θα είναι η παρουσία ντόπιων καλλιτεχνών που δρουν και εργάζονται στο κέντρο, συνέχισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, με ονόματα όπως Αναστασία Μηλιώρη, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Ολυμπία Παπαπαναγιώτου και Γιώργος Παπουτσής. Κάλεσε δε, το ευρύ κοινό να συνδράμει με την παρουσία του στη λειτουργία της Στέγης Αγάπης, μιας και πρόκειται για ένα καινούργιο άνοιγμα, μία σύμπραξη του καλλιτεχνικού με το φιλανθρωπικό, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Για αυτόν τον σκοπό ήδη από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου,  μέχρι και τη βραδιά της εκδήλωσης, θα διατίθενται λαχνοί ενίσχυσης της λειτουργίας της Στέγης Αγάπης, αξίας 5 ευρώ έκαστος. 

Οφθαλμολογική εξέταση στα νηπιαγωγεία της πόλης το επόμενο διάστημα 

Για την υποστήριξή του στις δράσεις της ευχαρίστησε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η κ. Κοσμίδου παίρνοντας τον λόγο. Μάλιστα το χαρακτήρισε ως «κινητήριο δύναμη πολιτισμού για την πόλη που συμπράττει εμπράκτως σημαντικά στο κομμάτι του κοινωνικού γίγνεσθαι, καθώς και της φιλανθρωπίας».
 
«Η ίδρυση της Στέγης Αστέγων δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμη εάν δεν νοιώθαμε την υποστήριξη των συμπολιτών μας, του Δήμου, της Περιφέρειας και της Εκκλησίας», τόνισε για να αποκαλύψει ότι «φιλοξενούνται σε αυτή έξι άτομα για εδώ και μισό, περίπου, χρόνο, ώστε ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας να έχει τη δυνατότητα να μην κοιμηθεί στον δρόμο».
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπλήρωσε, θα βραβευτούν φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας με εξέχουσα φιλανθρωπική δράση στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας.
 
Παράλληλα η κ. Κοσμίδου θύμισε πως οι Lions, όπως είναι γνωστό, είχαν δωρίσει στο παρελθόν ένα διαθλασίμετρο στο ΚΕΜΕΑ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μικρούς μαθητές να λαμβάνουν προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο, για να συμπληρώσει πως φέτος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τέσσερις οφθαλμίατροι της πόλης μας – οι κ.κ. Αλβανός, Κοσμίδης, Σακαλή και Πασχαλινού – θα διεξάγουν εθελοντικά  πρόγραμμα οφθαλμολογικής εξέτασης στα νηπιαγωγεία της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.