Εξασφαλισε την ομαλη λειτουργια της η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Μετά την έγκριση της τροποποίησης του ποσοστού συμμετοχής της ΠΑΜΘ σε αυτή

Την ομαλή λειτουργία και διεξαγωγή των προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, που αφορούν κατά κύριο λόγο την ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξασφαλίζει η ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ., με την έγκριση της τροποποίησης του ποσοστού συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
 
Όπως σημείωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας κ. Νίκος Τσαλικίδης, με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και της χρηματοδότησης των προγραμμάτων τα οποία διαχειρίζεται ως μέλος του ΕΦΕΠΑΕ.
 
Έργο του ΕΦΕΠΑΕ είναι η διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων που αφορούν κυρίως μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη βάση προκηρύξεων που δίνονται από Υπουργεία, με έμφαση στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Η ΔΕΣΜΟΣ έχει υπογράψει σύμβαση με την ΕΦΕΠΑΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, από την παροχή υπηρεσιών προς την οποία έρχονται τα όποια έσοδά της.
 
Στην εταιρεία η Περιφέρεια ΑΜΘ κατέχει ποσοστό λίγο πάνω του 50%, το οποίο προέκυψε λόγω των συγχωνεύσεων του Καλλικράτη, κάτι που δημιουργεί κόλλημα συμμετοχής στο υπό εκτέλεση έργο που έχει αναλάβει η ΕΦΕΠΑΕ.
 
Επειδή δημιουργείται θέμα λειτουργίας και της συνέχισης των προγραμμάτων για τη νέα προγραμματική περίοδο, ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως για να συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε μέχρι σήμερα, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής της Περιφέρειας να μειωθεί κάτω του 50%.
 
Για αυτό και προτείνεται να μεταβιβαστεί στο καθένα από τα μέλη ένα ποσοστό της τάξεως του 0,6%, με το αντίστοιχο ποσό να κατατίθεται υπέρ της εταιρείας, ενώ η Περιφέρεια διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό στο φορέα που προσεγγίζει, αλλά δεν ξεπερνά, το 50%, διατηρώντας και την προεδρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.