Εξαρθρωθηκε σπειρα καταρτισης και διακινησης πλαστων διπλωματων οδηγησης

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Μπραντζουκάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου με θέμα τις πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης που εκδίδονται έναντι 600.000 δραχμών.

«Ακόμη μια επιτυχία προστέθηκε στο ενεργητικό των αντρών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής», σύμφωνα με τον κ. Μπραντζουκάκη. «Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε μια σπείρα η οποία κατάρτιζε και διακινούσε πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτων. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων συνολικά, οι οποίοι ενέχονται στην υπόθεση αυτή. Ο πρώτος, ο Νικόλαος Θεοδώρου, 41χρονος εργάτης ήταν εγκέφαλος της σπείρας και έμενε στο Ζεφύρι Αττικής. Χρησιμοποιώντας τον Σταύρο Ταραπόση ετών 60, γεωργό από τις Σέρρες και την Σοφία Φείμογλου 41 ετών, οικοκυρά από την Χρυσούπολη Καβάλας, οι οποίοι με ΙΧ αυτοκίνητο περιφερόταν ανά την Ελλάδα, έβρισκαν τα υποψήφια θύματά τους, τους οποίους έπειθαν ότι μπορούν να πάρουν δίπλωμα. Τα άτομα αυτά είχαν βέβαια κάποιο βαθμό δυσκολίας στο να αποκτήσουν διπλώματα, δηλαδή ήταν αγράμματοι κτλ. Τα πλαστά δικαιώματα εκδίδονταν έναντι αδράς αμοιβής 600.000 δραχμών για κάθε δίπλωμα».

Στη συνέχεια ο κ. Μπραντζουκάκης σημείωσε ότι «όταν οι δράστες έβρισκαν τα υποψήφια θύματά τους, τότε τους ζητούσαν ως προκαταβολή 200.000 δραχμές, φωτοαντίγραφο της ταυτότητας και δύο φωτογραφίες τις οποίες μετέφεραν στην Αθήνα δηλαδή στον εγκέφαλο, ο οποίος βέβαια κατάρτιζε αυτά τα πλαστά διπλώματα, τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων, διαφόρων κατηγοριών.

Τα έτοιμα διπλώματα τα έπαιρναν τα δύο μέλη της σπείρας και τα έφερναν πίσω στους κατόχους και έπαιρναν το υπόλοιπο της αμοιβής 400.000 δραχμές. Κρατούσαν ως μεσάζοντες τις 200.000 δραχμές, ενώ τις 400.000 έδιναν στον εγκέφαλό»
.

Σε βάρος άλλων 18 σχηματίσθηκε δικογραφία για την ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία. Δηλαδή, είναι αυτοί που προμηθεύτηκαν με αυτά τα διπλώματα.

Οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής βρήκαν στην κατοχή του Σταύρου Ταραπόση και της Σοφίας Φείμογλου 11 πλαστές άδειες οδήγησης, τις οποίες κατάσχεσαν και 461.000 δραχμές που προέρχονταν από τη πώληση αυτών των πλαστών διπλωμάτων.

Ταυτόχρονα βέβαια με την άδεια του Εισαγγελέα κατάσχεσαν και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν για την έκδοση των πλαστών διπλωμάτων.

Εν κατακλείδι, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Μπραντζουκάκης τόνισε ότι «ο μίτος της Αριάδνης δεν ξετυλίχθηκε εντελώς. Η συγκεκριμένη σπείρα έχει εκτεταμένα τα πλοκάμια της σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ήδη βέβαια ψάχνουμε προς κάθε κατεύθυνση για εντοπισμό κι άλλων πλαστών διπλωμάτων κι άλλων μελών της σπείρας».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία, λόγω κινδύνου εκ της αναβολής, σύμφωνα με το άρθρο 243 Κ.Π.Δ. σε βάρος του α) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Νικόλαου, ετών 41, εργάτη, κάτοικο Ζεφυρίου Αττικής για παράβαση του άρθρου 216 που αφορά πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα στον β) ΤΑΡΑΠΟΣΗ Σταύρο ετών 60 γεωργό από τις Σέρρες και γ) ΦΕΙΜΟΓΛΟΥ Σοφία 41 οικοκυρά από την Χρυσούπολη Καβάλας, για παράβαση του άρθρου 394 που αφορά αποδοχή προϊόντων εγκλήματος με μορφή κατοχής κατ’ επάγγελμα, ενώ για παράβαση του άρθρου 46 σε συνδυασμό με το άρθρο 216 που αφορά ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως στους:

Δ) ΑΛΗ κάτοικο Ηφαίστου Κομοτηνής α.λ.σ.

Ε) ΡΑΜΑΔΑΝ ΟΓΛΟΥ Ρεφάτ, κάτοικο Δροσερού Ξάνθης α.λ.σ.

ΣΤ) ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΟΥΜΙΝ, ετών 41, κάτοικο Κύρνο Ξάνθης

Ζ) ΦΕΙΜΟΓΛΟΥ Πέτρο του Μιχαήλ, ετών 23 εργάτη, κάτοικο Κουφαλιών Θεσσαλονίκης.

Η) ΧΟΥΣΕΪΝ Μπαρίς, ετών 19, κάτοικο Κομοτηνής

Ι) ΟΣΜΑΝ Γιλμάζ, ετών 22, κάτοικο Κομοτηνής

ΙΑ) ΔΕΜΕΡΖΗΣ Ισμαήλ, ετών 21, κάτοικο Δροσερού Ξανθής

ΙΒ) ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Χακίφ, ετών 49, κάτοικο Χρυσοχωρίου Καβάλας

ΙΓ) ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Μπαϊράμ, ετών44, κάτοικο Χρυσοχωρίου Καβάλας

ΙΔ) ΡΟΥΣΤΕΜ ΟΓΛΟΥ Φερδή, ετών 18, κάτοικο Ξάνθης

ΙΕ) ΡΑΜΑΔΑΝ ΟΓΛΟΥ Τσετίν, ετών 22, κάτοικο Δροσερού Ξάνθης

ΙΣΤ) ΧΑΛΗΛ ΟΓΛΟΥ Αρίφ, ετών 26, κάτοικο Άβαντος Αλεξανδρούπολης

ΙΖ) ΒΕΛΗ ΟΓΛΟΥ Οκταή, ετών 25, κάτοικο Άβαντος

ΙΗ) ΧΟΥΣΕΪΝ Χασάν, ετών 22, κάτοικο Κομοτηνής

ΙΘ) ΑΛΗ Αντέμ, ετών 40, κάτοικο Ηφαίστου Κομοτηνής

Κ) ΜΟΥΣΤΑΦΑ Ογλού, ετών 34, κάτοικο Άβαντος Αλεξανδρούπολης

ΚΑ) ΓΙΑΣΑΡ Ζεϊμούρ, ετών 24, κάτοικο Ηφαίστου Κομοτηνής.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.