Εξαρθρωθηκε εγκληματικη οργανωση η οποια προεβαινε στην παραχαραξη και την κυκλοφορια πλαστων χαρτονομισματων

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εγκληματική οργάνωση, που προέβαινε στην παραχάραξη και την κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Πρόκειται για τρείς άνδρες ηλικίας 48, 47, 25 ετών και μίας γυναίκας ηλικίας 45 ετών και έναν 58χρονο υπήκοο Αλβανίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στις 28-4-2014 στη Δράμα, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 47 και 25 ετών και στις 29-4-2014 στον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καμινίων, ο 58χρονος Αλβανός.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από το Μάρτιο του 2014, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη και διαρκή δράση και προέβαιναν στην παραχάραξη και την κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Επίσης προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 58χρονος, ο οποίος συντόνιζε την παραχάραξη, την προμήθεια και διάθεση των παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος, με τη βοήθεια του 25χρονου, προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης με πλαστά χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια αυτοί, μετέβαιναν σε διάφορα καταστήματα της Δράμας, όπου πραγματοποιούσαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, αποκομίζοντας κέρδος από τα ρέστα που λάμβαναν από τους παθόντες.

Από την μέχρις στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, πραγματοποίησαν δεκαεννέα συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα της Δράμας, με την παραπάνω μεθοδολογία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και σε κατάστημα των δραστών, καθώς επίσης και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• Στην κατοχή και το σπίτι του 47χρονου, το χρηματικό ποσό των 460 ευρώ και 1 πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

• Στο σπίτι των δύο δραστών, ηλικίας 48 και 45 ετών:

• 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ
• 1 πλαστό χαρτονόμισμα των 5 ευρώ
• το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ
• διάφορα προϊόντα από τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι δράστες με τα πλαστά χαρτονομίσματα

• Στο κατάστημα του 58χρονου:

• 6 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
• 10 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
• 16 συσκευασίες καπνού, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί
• 7 κυνηγετικά φυσίγγια
• 5 φυσίγγια κρότου των 9 mm
• 1 γεμιστήρα
• 1 αναπτήρας στιλέτο
• 6 κινητά τηλέφωνα
• 1 πλαστικό ρόπαλο
• Το χρηματικό ποσό των 930 ευρώ

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 47χρονου. Η σχετική δικογραφία για τον 58χρονο περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 58 και 47 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και υπεξαίρεση αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, ενώ ερευνάται η διάπραξη άλλων παράνομων πράξεων από τα μέλη της οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε αυτήν.

 

Πάνω από 200 πακέτα λαθραία τσιγάρα έκρυβε στο αμάξι του 47χρονος στην Καβάλα

 

Συνελήφθη στις 30-4-2014 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, 47χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στο χώρο της λαϊκής αγοράς και τον συνέλαβαν, διότι κατείχε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, με σκοπό την πώληση, 204 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 120 Ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 47χρονου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

 

Δύο σεσημασμένοι οι δράστες κλοπών στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο κλοπές που είχαν διαπραχθεί, την 28/29-4-2014, στην Ορεστιάδα.

Συνελήφθησαν, στις 29-4-2014 το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες, την 28/29-4-2014, εισήλθαν σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και σε οικία, στην Ορεστιάδα, αφαιρώντας συνολικά από το εσωτερικό τους 65 Ευρώ, μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα και μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.