Εξαντλητικη η συζητηση για την τουριστικη προβολη της περιφερειας ΑΜ-Θ

Ενστάσεις και ερωτήματα στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου

Δύο θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ένα για το έτος 2019 και ένα τετραετές, παρουσίασαν ο Περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Κώστας Αντωνιάδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου.
 
Στην συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν σε εξαντλητικό βαθμό οι παράμετροί τους, με πολλούς εκ των περιφερειακών συμβούλων να διατυπώνουν ενστάσεις και ερωτήματα. 

Τις προτάσεις καταψήφισε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση 

Οι προτάσεις καταψηφίστηκαν από την «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», ενώ ο κ. Μενέλαος Μαλτέζος χαρακτήρισε το δεύτερο πρόγραμμα «θηριώδες» και έκανε λόγο για «υπερβολικές στοχεύσεις» από πλευράς διοίκησης.
 
«Στην εισήγηση δεν βλέπουμε να φαίνεται πουθενά πως δαπανήθηκαν τα χρήματα του προγράμματος τουριστικής προβολής του 2018 και τι αποτελέσματα φέρανε. Οι πόροι που διαθέτει η περιφέρεια προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρέπει να διαχειριζόμαστε το κάθε ευρώ με κριτήριο την αποτελεσματικότερη και διαφανέστερη διαδικασία», σχολίασε.
 
Στην συνέχεια, μάλιστα, υπογράμμισε πως τα προγράμματα δεν συνδέουν τον τουρισμό με τον αγροτικό τομέα και δεν βοηθούν στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια. «Δεν υπάρχει η λογική του να κινητοποιηθούν οι υπόλοιπες παραγωγικές διαδικασίες στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Ο αγροτικός χώρος έχει πολλές δυνατότητες. Πρέπει να του δοθεί ανάλογη προτεραιότητα και εκεί οφείλουμε να κατευθύνουμε τους πόρους μας», ανέφερε κλείνοντας. 

Κατηγορίες για φωτογραφικό διαγωνισμό από τον Χρήστο Τρέλλη 

Από πλευράς του ο κ. Χρήστος Τρέλλης από την «Λαϊκή Συσπείρωση» έκρινε αυστηρά το έργο της Περιφέρειας, κατηγορώντας την ότι δουλεύει ως “dealer” των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και χαρακτήρισε ως φωτογραφικό τον διαγωνισμό του προγράμματος τετραετίας.
 
«Η πρόταση που κατατέθηκε φωτογραφίζει όλο το πρόγραμμα των 5,5 εκατ. για να δοθεί σε μία ή δύο εταιρείες. Γίνεται μία μονοπώληση από συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στον τομέα της τουριστικής προβολής» συνέχισε, ενώ χρησιμοποιώντας στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μίλησε για ανασφάλιστους εργαζομένους που δουλεύουν για λίγα μόλις ευρώ την ώρα στον τουριστικό τομέα.
 
«Ως Περιφέρεια ΑΜ-Θ είμαστε πρώτοι στην χώρα σε ποσοστά φτώχειας και μερικής απασχόλησης, ενώ η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της ανέρχεται μόλις στο 5,2%. Μάλιστα, αν δούμε την εξέλιξή του την τελευταία πενταετία καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση», τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε αύξηση ούτε στα εισοδήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά ούτε στους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.