Εξαιρετικα αμφιβολη η συνεχεια του Πανθρακικου στο Κυπελλο Ελλαδος

Αναπροσαρμογή στα πλάνα των ιθυνόντων λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊου

Τηλεδιάσκεψη, με θέμα τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας λόγω της πανδημίας και του lockdown, όπως και τη μη έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και των Super League 2 – Football League.

Το αρχικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας αναφορικά με το Κύπελλο είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, καθώς οδεύουμε προς τον Δεκέμβριο και έχει πραγματοποιηθεί σχεδόν μόνο η α' φάση ενώ με βάση την ισχύουσα κατάσταση, είναι αδύνατον  να ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος.

Το χρονοδιάγραμμα της γ΄ φάσης του Κυπέλλου έχει ξεπεραστεί, καθώς πρόβλεψή του ήταν η είσοδος των ομάδων της Football League στις 18 Νοεμβρίου, δηλαδή χθες! Κάτι ανάλογο ισχύει για τους συλλόγους της Super League 2, που θα πρέπει να ξεκινήσουν στο θεσμό από την 4η φάση (2/12), αλλά αυτό ανάγεται πια στη σφαίρα της φαντασίας, αφού ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το οικείο πρωτάθλημα.

Ως εκ τούτου, οι θεσμικοί φορείς και οι διοργανώτριες αρχές θα πρέπει να εκπονήσουν νέο σχέδιο και να βρουν νέες ημερομηνίες στο καλεντάρι, σε συνεργασία πάντοτε με τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως πάει χαμένη η πρόκριση του Πανθρακικού μετά τη σπουδαία νίκη επί της FC Serres 1800 ενώ ήδη είχε εξασφαλίσει άνευ αγώνα την πρόκριση στην γ' φάση.

Δεν αποκλείεται για να χρυσωθεί το χάπι, εφόσον βέβαια ξαναρχίσει η δράση και βρεθούν ελεύθερες ημερομηνίες, να συνεχιστεί η διοργανωση μόνον ως Κύπελλο Ερασιτεχνών όπως παλιά και έτσι να δοθούν φέτος δυο Κύπελλα (ένα επαγγελματιών και ένα ερασιτεχνών).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.