Ευρωπαικους πορους για αστικη συγκοινωνια και κυκλοφοριακες παρεμβασεις

Η νέα σύμβαση παροχής συγκοινωνιακού έργου με το Αστικό ΚΤΕΛ εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης από το δημοτικό συμβούλιο, με το ύψος της ετήσιας δαπάνης για το δήμο Κομοτηνής ανέρχεται σε 264.000 ευρώ. Οι γραμμές παραμένουν ίδιες, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης, ενώ περιορισμένες τροποποιήσεις έχουν προβλεφθεί στα δρομολόγια, με βάση τις ανάγκες μετακινήσεων που έχουν καταγραφεί.

 

Επιπλέον, ο κ. Πετρίδης γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, ανάμεσα στον δήμο, στο Αστικό ΚΤΕΛ και στο ΚΤΕΛ Ροδόπης, η οποία αποσκοπεί στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία θα ανοίξουν εντός των επόμενων μηνών, με προοπτική τη μείωση του κόστους της αστικής συγκοινωνίας και τη χρηματοδότηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στον αστικό χώρο. Ήδη συντάσσονται οι σχετικές μελέτες και με την ανακοίνωση των αντίστοιχων προγραμμάτων θα επιδιωχθεί η ένταξη των έργων.

 

«Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να είναι πιο πυκνά και πιο εκτεταμένα τα δρομολόγια, ωστόσο η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι συγκεκριμένη»

 

«Έχει γίνει ένας εξορθολογισμός των δρομολογίων», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Πετρίδης, «αφού με την εμπειρία, που αποκτάμε χρόνο με το χρόνο κι εμείς και το Αστικό ΚΤΕΛ, βλέπουμε ποιες είναι οι γραμμές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». «Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να είναι πιο πυκνά και πιο εκτεταμένα τα δρομολόγια», παρατήρησε, «ωστόσο η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι συγκεκριμένη». Με αυτόν τον τρόπο, πληρώνοντας ο δήμος αυτά τα χρήματα στο Αστικό ΚΤΕΛ», κατέληξε, «πετυχαίνει ένα χαμηλό, ένα συγκρατημένο αντίτιμο στα εισιτήρια». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.