Ευρωπαικη ημερα χωρις αυτοκινητο

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ που περιλαμβάνει τις ενότητες: «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου – Ημέρες χωρίς Ι.Χ. – Ημέρες για τις πόλεις και τους Πολίτες – Κόκκινο στο Ι.Χ. – Πράσινο στους Πολίτες», που στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών σε κάθε μικρή ή μεγάλη πόλη.

Το πρόγραμμα το υιοθέτησε και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας που έχει διαπιστώσει ότι η ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών περνάει μέσα από ένα επανακαθορισμό της σχέσης τους με το Ι.Χ. την χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με ευαισθητοποίηση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθιέρωσε την 22 Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και υποστηρίζει μέτρα και δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας συμπεριφοράς, με στόχο τη βελτίωση των αστικών μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζήσουν ουσιαστικά την πόλη και τον πολιτισμό της σε ένα γαλήνιο περιβάλλον.

Σήμερα πλέον έχει καταστεί ανάγκη προτεραιότητας για την βελτίωση της ζωής μας, να βοηθήσουμε όλοι ώστε να ανάψει Πράσινο στους Πολίτες και Κόκκινο στα Ι.Χ., για να κινούμαστε όλοι ελεύθερα ορισμένες μέρες ή όλες τις μέρες σε περιοχές όπως αυτές του κέντρου των πόλεων και σε άλλα πολυσύχναστα περιπατητικά μέρη.

Ο Δήμος Κομοτηνής πιστεύει ότι υλοποιώντας το πρόγραμμα αυτό και στην δική μας πόλη μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της Κομοτηνής μας και να διαμορφώσουμε πιο αναβαθμισμένες συνθήκες ζωής αλλά και για να ζήσουμε, ως κάτοικοι με άλλους πιο ανθρώπινους ρυθμούς.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνεται ήδη σε όλους τους Δημότες και γενικά σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Τους κάνει κοινωνούς της ευεργετικής επίπτωσης που θα έχει η υλοποίηση του προγράμματος. Η συμμετοχή όλων στην Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, την 22 Σεπτεμβρίου, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της Κομοτηνής ως πόλης πιο ανοιχτής στους κατοίκους της, πιο φιλικής, πιο φιλόξενης και πιο ανθρώπινης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.