Ευριπιδης Στυλιανιδης: «Η Ροδοπη πρεπει να αποκτησει λογο στα κεντρα αποφασεων»

Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με τις γυναίκες του κόμματός του πραγματοποίησε προχθές το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, o υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Εκεί, ο βουλευτής, αφού έκανε έναν απολογισμό της πρώτης κοινοβουλευτικής του θητείας, ανέλυσε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία εάν εκλεγεί στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τις παρευρισκόμενες γυναίκες, στις οποίες ο κ. Στυλιανίδης απάντησε εκτενέστατα, εμφανιζόμενος βέβαιος για διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις 8 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση που ήταν εντυπωσιακή σε παλμό και όγκο ο κ. Στυλιανίδης αποθεώθηκε από τις συγκεντρωμένες γυναίκες, οι οποίες είχαν κατακλύσει την αίθουσα από πολύ νωρίς. Ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τις γυναίκες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, καταφέρθηκε εναντίον όλων αυτών που πολεμούν τη Ροδόπη και δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί. Κατηγόρησε όλους όσους που με τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους αναγκάζουν τους Θρακιώτες να φεύγουν στο εξωτερικό και να διαπρέπουν εκεί, στερώντας τους από τον τόπο που τόσο πολύ τους έχει ανάγκη. «Σας δηλώνω πως ανταγωνιστής της προσπάθειάς μου είναι οι εκπρόσωποι άλλων περιοχών που θα διεκδικήσουν ξανά ρόλο στο κέντρο μετά τις 8 Μαρτίου, προσπαθώντας ίσως να αποκλείσουν ξανά τη Ροδόπη. Εκεί πρέπει να πείσουμε ότι η Ροδόπη δικαιούται να μετέχει ισότιμα ώστε να σκοτώσουμε μια αδικία του παρελθόντος και να δώσουμε τις προοπτικές και τις ελπίδες που χρειάζεται αυτός ο τόπος», είπε ο κ. Στυλιανίδης και διακήρυξε πως στόχος δικός του είναι να συγκεντρώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, έξω από διαχωριστικές γραμμές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη ποιοτική που θα αφορά όλους τους κατοίκους της Ροδόπης.

Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει νοοτροπία, έχει αποδεσμευτεί από αυτά που τη στοίχειωναν στο παρελθόν και είναι έτοιμη να κυβερνήσει δημοκρατικά και αξιοκρατικά τη χώρα. «Εμείς σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι δεν δεχόμαστε τη νοοτροπία που έχει επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια. Μια νοοτροπία που διαιρεί τους Έλληνες και μοιράζει τον παραγόμενο πλούτο στους λίγους. Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή είναι έτοιμη να δουλέψει για τον τόπο, να ενώσει τους Έλληνες και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους και καλύτερα να ζήσουν, αλλά και οι κόποι τους να αξιοποιηθούν προς όφελος των ιδίων αλλά και της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε πως ο Νομός Ροδόπης έχει δύναμη έξω και ακούγεται η φωνή του. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται μια πολιτική η οποία θα έχει λόγο στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας για να μπορέσει ο νομός Ροδόπης να αξιοποιήσει την πλεονεκτική γεωγραφική του θέση.

Ανέφερε πως η μειονότητα πρέπει να αποτελέσει μια στέρεα γέφυρα συνεργασίας με την Τουρκία για να μπορέσει η οικονομία της Ροδόπης να γίνει πιο ανταγωνιστική και να βοηθήσει μια σειρά επιχειρήσεων που θα θελήσουν να λειτουργήσουν εξαγωγικά προς την Τουρκία.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη επιτυχία δική μου, αλλά και δική σας ότι καταφέραμε να κάνουμε τον Κώστα Καραμανλή να αγαπήσει τη Ροδόπη και να δεσμευτεί πάνω στο πρόγραμμα που μαζί οικοδομήσαμε για την ανάπτυξη του Νομού».

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης έδωσε το λόγο στους συγκεντρωμένους για να του υποβάλλουν ερωτήσεις, τονίζοντας πως από μικρός ήταν οπαδός του διαλόγου και όχι των μονολόγων.

Σε ερώτηση για τη μάστιγα της ανεργίας στη Ροδόπη και το φαινόμενο της φυγής των κατοίκων της ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως «ο Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε πως ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει στη Βουλή είναι ένας αναπτυξιακός νόμος που θα αποκαθιστά τα πρόσθετα αναπτυξιακά κίνητρα στη Θράκη και θα δίνει τη δυνατότητα να εξομοιωθούν οι παλιές με τις νέες επιχειρήσεις. Το κράτος θα πριμοδοτήσει με διάφορους τρόπους, φορολογικούς ή άλλους, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της επιχείρησης, θα ενισχύσει την μικρομεσαία επιχείρηση και τότε υπάρχει η εκτίμηση πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό που είναι αναγκαίο να συμβεί είναι να μπορεί ο μαθητής στο λύκειο να ξέρει τι επαγγελματικές προοπτικές έχει η σχολή στην οποία θα εισαχθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το δημογραφικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στη Θράκη, ο κ. Στυλιανίδης είπε πως το πρόβλημα οφείλεται στην ανεργία: «Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί πως τα ευεργετήματα που έχουν οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά θα τα έχουν και οι οικογένειες με τρία παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να εκλέξει δυο βουλευτές παρά τα «κόλπα» του εκλογικού νόμου. Επίσης, αναφέρθηκε στη μειονότητα και τόνισε πως «δεν είναι σωστό να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, γιατί ενοχλείται η μειονότητα ιδιαίτερα σε μια στιγμή που είναι έτοιμη να έρθει στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υπουργός σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως, ότι και αν συμβεί, θα βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες της Ροδόπης.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι ασκεί ένα «νεόμορφο λαϊκισμό» και ότι εξαγγέλλει μέτρα χωρίς να τα κοστολογεί, κάνοντας έναν πόλεμο εντυπώσεων, θέλοντας να τα δώσει όλα. μπροστά στον κίνδυνο της ήττας.

Συκάκης Τάσος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.