Ευριπιδης Στυλιανιδης, «Δεσμευτειτε οτι δεν θα συνεχισετε να περιφρονειτε τη Θρακη»

Συζητήθηκε σήμερα στη βουλή η επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ροδόπης, και αν. Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη για την εξαίρεση της Θράκης από έδρα φιλοξενίας των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Βουλευτής Ροδόπης κατήγγειλε με σκληρή γλώσσα την κυβέρνηση που και στις δύο προηγούμενες προεδρίες είχε εξαιρέσει την περιοχή μας από τόπο συναντήσεων κορυφής. Στιγμάτισε την στάση του υπουργού Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και του αν.Υπουργού κ.Γιαννίτση ο οποίος επιχείρησε να μεταβιβάσει την ευθύνη της απόφασης σε άλλα μέλη της κυβέρνησης λέγοντας:

Ζητώ να δεσμευθείτε ότι η Θράκη θα φιλοξενήσει συναντήσεις κορυφής κατά την Ελληνική Προεδρία. Ποιος εκπροσωπεί τέλος πάντων την κυβέρνηση. Οι Υπουργοί λειτουργούν ως Υπουργοί των νομών τους και του εαυτού τους όχι ως Υπουργοί της Ελλάδας…»

ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι δεν ισχύει η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν ο προϋποθέσεις και κατέθεσε στα πρακτικά σχετικό έγγραφο, από το οποίο φάνηκε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για τέτοιες συναντήσεις στη Θράκη,π.χ.οι σύγχρονες υποδομές του ΔΠΘ στην Κομοτηνή καθώς και τα μεγάλα συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχεία που έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης επεσήμανε ότι οι Θρακιώτες έχουν χτίσει μια κοινωνία μοντέλο με απόλυτο σεβασμό στα μειονοτικά δικαιώματα και δημιουργούν καθημερινά μια πατρίδα που βασίζεται στην οικολογική – εναλλακτική ανάπτυξη και αποτελεί καθρέπτη της ποιότητας της σύγχρονης Ελληνικής δημοκρατίας. Είναι άδικη και απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που διαρκώς και κατ΄ επανάληψη περιφρονεί τη Θράκη και δεν συμβάλλει με τις αποφάσεις της στη διεθνή της ανάδειξη. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι τουλάχιστον κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας δεν θα δείξει την ίδια συμπεριφορά.”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.