Ευρηματικες εκδηλωσεις και για ατομα με ειδικες αναγκες

Χρόνου επιτρέποντος όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα και να συνδυάσουν το ταξίδι με πινελιές πολιτισμού το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης έχει διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις:

«Συνάντηση με τις Ετεροτοπίες

Επιλογές από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης», 14-28 Σεπτεμβρίου 2008 στον εκθεσιακό χώρο «Μελίνα», στη Δράμα, στο πλαίσιο του 31ου Εθνικού, 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και digi 2008.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας-Υπουργείο Πολιτισμού – Δήμος Δράμας.

«Αγγίζοντας την Τέχνη»

Πρόγραμμα προσβασιμότητας για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης στην έκθεση «Πέντε Εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Έργα από τη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα. 31 αντιπροσωπευτικά έργα 16 εκπροσώπων –καλλιτεχνών της λεγόμενης «Ρωσικής Πρωτοπορίας» αποδίδονται απτικά, συνοδεύονται από κείμενα τεκμηρίωσης σε γραφή Braille και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης να … αγγίξουν την τέχνη!Συνεργαζόμενοι φορείς: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ»-Σχολή, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών –Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4/ 10674, Αθήνα.

Ημέρες οργανωμένων επισκέψεων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 10:00-14:00, Πέμπτη 10:00-14:00 και 17:00-19:00.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνεται καθημερινά, και πριν ακόμη ξεκινήσει η έκθεση, 10:00-14:00 στο τηλέφωνο 210 7239438. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική πρόταση για τα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα τέχνης και άτομα με αναπηρία.

Επιμέλεια: Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.