Ευμολπος: Η χορωδια που εκπροσωπει την πολη της Κομοτηνης απ΄ ακρη σε ακρη της Ελλαδας

Έκλεψε τις εντυπώσεις στο 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας και βάζει πλώρη για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με αναμνηστικό έναν μεταλλικό κότινο σε χρώμα χρυσού, όπως αυτόν που στεφάνωνε τους νικητές των Ολυμπιακών αγώνων στην αρχαιότητα, επέστρεψαν ο μαέστρος Σάκης Βαργεμτζίδης και η χορωδία «Ο ΕΥΜΟΛΠΟΣ» από το 2ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Βέροιας,  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,  31 Μαρτίου 2019.Οι καλύτερες εντυπώσεις όμως,  από την άψογη διοργάνωση του Φωνητικού Οργανικού Συνόλου “Μονόγραμμα”, την ζεστή φιλοξενία στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, το φιλόμουσο κοινό της πόλης, τις υπέροχες χορωδίες που έλαβαν μέρος, θα μείνουν έτσι κι αλλιώς χαραγμένες στη μνήμη όλων των χορωδών.
 
Όσο για τον «ΕΥΜΟΛΠΟ», τη χορωδία που εκπροσωπεί την πόλη της Κομοτηνής απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας  αλλά και στο εξωτερικό, άφησε για μια ακόμη φορά το έντονο πολιτιστικό του αποτύπωμα και στην πόλη της Βέροιας.
 

Χαρακτηριστικά ο ιστότοπος ειδήσεων «faretra.info» έγραψε: «Ο Σύλλογος φίλων χορωδιακής μουσικής Κομοτηνής «Εύμολπος», με 40χρονη  πορεία στη χορωδιακή ζωή και έντονη παρουσία και στο εξωτερικό, έδωσε το στίγμα του με τους εντυπωσιακούς “Αχαρνείς” του Σαββόπουλου (λόγος και μουσική), για να κλείσει με το εντυπωσιακά δοσμένο ηπειρώτικο «Στης πικροδάφνης τον ανθό». (Μαέστρος ο Αθανάσιος Βαργεμτζίδης)»
 
Επόμενος σταθμός στη μουσική διαδρομή του Ευμόλπου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών,  στις 4 Μαΐου 2019, μετά από την άκρως τιμητική πρόσκληση που αποδέχθηκε. Το Φεστιβάλ διαρκεί τρεις μέρες, από 3 έως 5 Μαΐου 2019 και λαμβάνουν μέρος χορωδίες και φιλαρμονικές από όλο τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.