Ευηκοα ωτα για την προταση μετατροπης του σχολειου των Προσκυνητων σε γεωκτηνοτροφικη σχολη

Ευήκοα ώτα στην Αθήνα φαίνεται πως βρήκε η πρόταση του κ. Πάνου Παρασκελίδη, προέδρου της τοπικής κοινότητας Προσκυνητών μέσω των σελίδων της εφημερίδας μας για δημιουργία γεωκτηνοτροφικής σχολής στο εγκαταλελειμμένο πια Δημοτικό Σχολείο των Προσκυνητών.

Να θυμίσουμε ότι με αφορμή τον εθελοντικό καθαρισμό του σχολείου που οργάνωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου κάτοικοι του οικισμού ο κ. Παρασκελίδης είχε καταθέσει την πρόταση να μετατραπεί το κτίριο του σχολείου, που εδώ και εννέα χρόνια από το κλείσιμό του αφήνεται να «ρημάζει» στον χρόνο, σε γεωκτηνοτροφική σχολή.

«Μία τέτοια σχολή θα μπορούσε να βοηθήσει σε αναλύσεις εδαφών, σε μελέτες αναδασμών, εκθέσεις γεωργικών μηχανημάτων κ.ο.κ. Θα έδινε μία εικόνα ότι το επάγγελμα του αγρότη δεν είναι ούτε κατάντια, ούτε εξαναγκασμός, ότι “σπουδάζεται” και όσοι το κάνουν, το κάνουν συνειδητά. Όταν είχαν έρθει οι προγονοί μας, είχαν δύο ζώα κι ένα χωράφι και προσπαθούσαν να ζήσουν.

Πέρασε λοιπόν μέσα τους ότι αυτό το πράγμα είναι ψυχαναγκασμός, ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Πρέπει να περάσουμε στο θέμα της συνειδητότητας, και η ιδέα μίας τέτοιας σχολής με τη συνδρομή όλων θα μπορούσε να “κουμπώσει” στην κοινωνία και να αλλάξει τη μοίρα όλου του τόπου» είχε επισημάνει τότε ο κ. Παρασκελίδης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα και χρησιμότητα μιας τέτοιας σχολής στην περιοχή μας.
 
Όπως πληροφορούμαστε η πρόταση αυτή εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, μέσω της πλέον αρμόδιας οδού, του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα λάβει τον δρόμο της γνωστοποίησης στους αρμόδιους υπουργούς, καθώς βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού, που δεν εκλέγεται στην περιοχή μας, σκοπεύει να καταθέσει ερώτηση στη βουλή, υιοθετώντας την πρόταση του κ. Παρασκελίδη.
 
Αναμένονται εξελίξεις λοιπόν επί του θέματος… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.