Εβδομαδιαια δραστηριοτητα υπηρεσιων τροχαιας της Α.Δ. Ροδοπης απο 18-11-2002 μεχρι 24-11-2002
Τροχαία ατυχήματα
Θανατηφόρα: 0
Σοβαρά: 0
Ελαφρά: 1
Σύνολο: 1
Νεκροί: 0
Σοβαρά τραυματίες: 0
Ελαφρά τραυματίες: 1
Σύνολο: 1
Κυριότερα αίτια: Μη ρύθμιση ταχύτητας αναλόγων συνθηκών της οδού (στροφή).
Παραβάσεις
Μέθη
Συνεργεία: 7
Ελεγχθέντα άτομα: 199
Βεβαιωθείσες παραβάσεις: 18
Αυτόφωρα: 0
Ταχύτητα
Συνεργεία: 7
Βεβαιωθείσες παραβάσεις: 80
Αυτόφωρα: 0
Παράβαση εβδομάδας
Για την εβδομάδα αυτή είχε ορισθεί η παράβαση: Μη κίνηση στο άκρο δεξιό της οδού. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις.
Για την τρέχουσα εβδομάδα έχει ορισθεί η παράβαση: Μη χρήση προστατευτικού κράνους.
• Συμβουλές – οδηγίες προς τους φίλους οδηγούς και πεζούς
Ο οδηγός κάθε οχήματος επιβάλλεται να έχει την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του. Επίσης υποχρεούται να έχει πλήρη την ελευθερία των κινήσεών του για τους αναγκαίους χειρισμούς.
Ιδιαίτερα, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερής ηχητικές συσκευές, καθώς και κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοιχτή ακρόαση.
Για τους παραβάτες οδηγούς προβλέπεται πρόστιμο 31,00€.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
