Εβδομαδα δρασεων για τον Συλλογο Μεριμνας ΑμεΑ Νοητικης Υστερησης Ν. Ροδοπης «Αγιοι Θεοδωροι»

5 δράσεις στο πλαίσιο της Σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού

Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», συμμετέχοντας  στη σχολική εβδομάδα εθελοντισμού, διοργάνωσε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των ωφελουμένων και του κόσμου γενικότερα.
 
Με  δεδομένο πως η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία, τις δομές και τους συλλόγους της πατρίδας μας, υλοποιήθηκαν δράσεις σε τέσσερις κυρίως άξονες, που ήταν το Περιβάλλον, ο  Συνάνθρωπος, η Κοινότητα και η Φιλοζωία.
 

Την Τρίτη 2 Απριλίου, τα παιδιά του Συλλόγου ετοίμασαν 220 σοκολατένια κέικ, τα οποία δόθηκαν στο συσσίτιο του Δήμου Κομοτηνής σαν επιδόρπιο. Το πρωί της Πέμπτης σε συνεργασία με το «Πελίτι» Κομοτηνής και το 9ο Δημοτικό σχολείο, τα μέλη του Συλλόγου φύτεψαν διάφορους σπόρους παραδοσιακών κηπευτικών σε θερμοκήπιο στον χώρο του Συλλόγου ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε συνεργασία με τον Οδηγισμό, πραγματοποιήθηκε  βιωματικό εργαστήρι. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την κομποστοποίηση  από τον περιβαλλοντολόγο κ. Κώστα Μπαντούνα και για την ανακύκλωση από ασκούμενους φοιτητές κοινωνικούς λειτουργούς από το Δ.Π.Θ.  Οι δράσεις ολοκληρώνονται το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου με την υλοποίηση δενδροφύτευσης σε συνεργασία με το σύλλογο «Γυναίκα και Δημιουργία» και το Δήμο Κομοτηνής. 

Ιωάννα Ντίνα «Τα μέλη του Συλλόγου έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις και αυτό μας γεμίζει δύναμη για να τις συνεχίσουμε» 

Η Κοινωνική Λειτουργός της Δομής κ. Ντίνα μίλησε για τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και για την ανταπόκριση που υπάρχει από τα μέλη του Συλλόγου στην καθημερινότητα τους. «Στο πλαίσιο της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού όλη την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου την αφιερώσαμε σε δράσεις γύρω από τους 4 βασικούς άξονες, το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο, την κοινότητα και τη φιλοζωία» ανέφερε αρχικά η κ. Ντίνα και συμπλήρωσε πως  τα μέλη του συλλόγου έδειχναν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όλοι βγήκαν ωφελημένοι, δίνοντας τους ώθηση να το επαναλάβουν στο μέλλον. Παράλληλα η κ. Ντίνα ευχαρίστησε το Δήμο Κομοτηνής για την άψογη συνεργασία που έχουν, όπως και το εργοστάσιο Helesi για την προσφορά του κάδου-κομποστοποιητή στον εξωτερικό χώρο του συλλόγου.
 

Αναφορικά με τη συμμετοχή και την ανταπόκριση των μελών του συλλόγου στις δράσεις, η κ. Ντίνα επισήμανε πως έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθούν να τα εφαρμόζουν όλα στην πράξη. «Τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον, όταν μιλάμε με απλά και κατανοητά λόγια και προσπαθούν να το εφαρμόσουν στην πράξη στη συνέχεια. Ειδικά όταν είναι στον εξωτερικό χώρο αρέσκονται ακόμα περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ντίνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.