Ευαισθητοποιηση για την βια κατα των γυναικων στην Κομοτηνη

Street Action εθελοντών/εθελοντριών του Europe Direct Κομοτηνής στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Με ένα Street Action εθελοντών/εθελοντριών του Europe Direct Κομοτηνής στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που πραγματοποίησαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής.
 
Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Πρόκειται για ένα ζήτημα με παγκόσμια διάσταση.
 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για την εξάλειψη του φαινομένου και για την προαγωγή της ισότητας υπέγραψε σχετική σύμβαση στις 11 Μαΐου 2011 στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα την έχει υπογράψει και αναμένεται η επικύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων για να τεθεί σε εφαρμογή και στη χώρα μας.
 
Θέλοντας λοιπόν να δείξουν πως η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους και όλες, οι εθελόντριες του Europe Direct είχαν πάρει το ρόλο κακοποιημένων γυναικών, με τα στόματά τους σφραγισμένα αλλά την ιστορία τους στα πλακάτ που κρατούσαν.
 

Παράλληλα στο κέντρο της πλατείας άλλες εθελόντριες, φορώντας λευκές μάσκες τις έβγαζαν κατά διαστήματα για να πουν την ιστορία τους, και στη συνέχεια τις φορούσαν ξανά.
 
Παράλληλα στο χώρο γινόταν διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και συλλογή υπογραφών για την καμπάνια “Γυναίκες και παιδιά όχι πια θύματα βίας” από τη ΧΕΝ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.