Ετοιμος για μια νεα δυναμικη χρονια ο ΑΣ Δημοκριτειο

Στην Βαλκανιάδα της Προύσας βρίσκεται από σήμερα ο Αργύρης Γκρηγοριάν, εκπροσωπώντας τη χώρα μας

Στη Βαλκανιάδα που πραγματοποιείται στην Προύσα βρίσκονται από σήμερα ο αθλητής του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Αργύρης Γκρηγοριάν και ο προπονητής του κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας στο άθλημα.
 
Το ταξίδι στην Προύσα γίνεται με πολλές ελπίδες για διάκριση, κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει το τμήμα πάλης τα τελευταία χρόνια, μιας και έχει επανειλημμένα φέρει στην Κομοτηνή πολλαπλές διακρίσεις.
 
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αθλητής, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τιφλίδα στα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα μετάλλιο, κυρίως, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη, γιατί είχε να αντιμετωπίσει, πέρα των αντιπάλων του, και τη διαιτησία.
 
Τόνισε μάλιστα πως αν δεν είχαν αδικήσει τον αθλητή οι διαιτητές θα ήταν σίγουρο ότι θα επέστρεφαν με ένα μετάλλιο στις αποσκευές τους. «Όμως όπως έλεγε ο προπονητής μου», συνέχισε, «αν θέλεις να μην σε αδικούν, πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό σου» για αυτό πλέον γνωρίζουν το στόχο τους, και γνωρίζοντας τι λάθη έκαναν και θα δουλέψουν ώστε να μην υφίσταται πια.
 
Έδωσε πάντως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παντελή και το Βασίλη Πηλικίδη, τον κ. Τάσο Καραολάνη, το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τον κ. Τάσο Γεωργιάδη, τον κ. Μάρκο Γραμμενίδη, τον κ. Κνίκο, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, μιας και χρειάστηκαν αρκετά έξοδα για τη μετάβαση αλλά και την προετοιμασία. 

Ξεκινά σιγά σιγά η νέα χρονιά 

Προς το παρόν το τμήμα πάλης βρίσκεται σε μια κατάσταση αναδιάταξης, μετά την υπερπροσπάθεια για την προετοιμασία για το Παγκόσμιο, στην οποία συμμετείχαν και οι άλλοι αθλητές στηρίζοντας τον συναθλητή τους, όμως σύντομα, σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, θα επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα.
 

Πριν όμως φύγουν για τη Βαλκανιάδα, ο προπονητής παρέθεσε γεύμα σε αθλητές του συλλόγου, λίγο πριν ξεκινήσουν την φετινή προσπάθεια, μιας και στα τέλη Νοεμβρίου πολλοί από αυτούς θα ταξιδέψουν στην Βουλγαρία.
 
Παρών ήταν και ο κ. Σταύρος Γιαχτσής, ιδιοκτήτης του Bisicletta όπου τους παρατέθηκε το γεύμα, ο οποίος έχει βοηθήσει επανειλημμένα το τμήμα. «Είναι καλό να βοηθάς, ο δάσκαλος εδώ κάνει πολύ καλή δουλειά, βγάζει πρωταθλητές και θέλουμε να πηγαίνει καλά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαχτσής. 

Μια οικογένεια οι αθλητές 

Η ομάδα των αθλητών ήταν μεικτή, μιας και έχει παλιούς και νέους αθλητές, οι περισσότεροι με αρκετές διακρίσεις, οι οποίοι μίλησαν στον ΠτΘ για την εμπειρία τους στο σύλλογο.
Ένας καινούριος αθλητής στο σύλλογο, αλλά παλιός παλαιστής, είναι ο Δήμος Σπηλιόπουλος από το Βόλο, ο οποίος παλεύει εδώ και  12 χρόνια, τα τελευταία από τα οποία στην Κομοτηνή ως φοιτητής.
 
Με την εμπειρία του από διαφορετικούς συλλόγους, σημείωσε πως το τμήμα δουλεύει πολύ καλά, οι εγκαταστάσεις είναι σωστές και η σωστή δουλειά που γίνεται φαίνεται από τα αποτελέσματα.
 
Ο Αντόν Γκοβγκοπόλοφ, ο οποίος σταμάτησε για ένα διάστημα από το σύλλογο, άρχισε ξανά φέτος, και θέλει να προχωρήσει και να επανέλθει στη φόρμα που ήταν πριν, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, με τη βοήθεια του κ. Καρυπίδη. «Ο δάσκαλος έχει πολύ μεγάλη υπομονή, δουλεύει συνέχεια στις προπονήσεις, είναι αυστηρός, αλλά όπως πρέπει να είναι ένας προπονητής» σημείωσε.
 
Ο Χρήστος Γκρηγοκριάν είχε σταματήσει και αυτός για ένα διάστημα, όμως τώρα ξεκινά ξανά, θεωρώντας πως αυτά που χτίζονται δεν χάνονται εύκολα, ακόμα και αν περάσουν χρόνια.
 
Έχοντας περάσει από το σύλλογο, το έχουν μέσα στους πλέον και μπορούν να επανέλθουν στην αρχική φόρμα τους. «Είμαστε και ήμασταν μια οικογένεια, όλοι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, όμως υπάρχουν δύο τρείς εξαιρέσεις οι οποίοι θα φτάσουν πολύ ψηλά, όπως ο αδερφός μου ο Αργύρης, ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν και η Αθηνά Γιαγτζόγλου, καθώς και ο Ιμπίς Νιαζή»
 
Η Αθηνά Γιαγτζόγλου από την πλευρά της, ασχολείται μόλις δύο χρόνια με την πάλη, και ήδη έχει πανελλήνιες πρωτιές και διεθνείς διακρίσεις, έχοντας καταφέρει να συνδυάσει τα αθλητικά με τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα. Η ίδια θέλει αν συνεχίσει την πάλη, ακόμα και στην Τρίτη Λυκείου με τις πανελλήνιες, επιθυμώντας να περάσει στην Ιατρική σχολή και να ασχοληθεί με την ορθοπεδική, ώστε «να είμαι κοντά στα παιδιά εδώ πέρα και να τα φροντίζω».
 
Ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν από την πλευρά του τόνισε πως έχουν πλέον γίνει μια οικογένεια, είναι δεμένοι και ο ένας σπρώχνει τον άλλο για να γίνει καλύτερος.
Την προσπάθεια που έκανε στην Τιφλίδα περιέγραψε ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, τονίζοντας πως δεν ήταν εύκολο, θεωρώντας πως και οι άλλοι αθλητές ήταν στο ίδιο επίπεδο με τον ίδιο και θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, χάνοντας από δικό του λάθος κυρίως.
 
Τέλος ο Ιμπίς Νιαζή, που παλεύει πλέον ως ενήλικος, συνεχίζει να στηρίζει το σύλλογο και να βοηθά στην εκπαίδευση των νεών αθλητών, ώστε να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Ο ίδιος μάλιστα πλέον ζει από την πάλη, συμμετέχοντας σε αγώνες πάλης σε πανηγύρια σε όλη τη Βαλκανική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.