Ετοιμο προς παραδοση το τοπικο συμφωνο ποιοτητας της VIA Egnatia

30 επιχειρήσεις συμμετέχουν από όλη την περιφέρεια - Παρουσιάστηκαν οι δράσεις για την φετινή χρονιά από το ΔΙΑΖΩΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος σύνεδρων και μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν το πενθήμερο από τις 18 μέχρι και τις 22 Σεπτέμβρη στα νησιά Νάξο και Τήλο.
 
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν στα δύο συγκεκριμένα νησιά καθώς συνδέονται με τον ενδιαφέρον των τοπικών φορέων για να δημιουργήσουν μια πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα σπουδαία μνημεία και τον πολιτισμό τους.
 
Το παρών στις εργασίες του Συνεδρίου έδωσε από την πόλη μας και η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος του ΔΣ του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, η οποία εξήγησε ότι «συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση 400 άτομα περίπου και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας μας αλλά και για την αξία που έχει ο πολιτισμός ως κοινό αγαθό, στο οποίο πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι, επιχειρηματίες, πρωτογενής τομέας, πολίτες και φορείς προκειμένου το αποτέλεσμα να βοηθήσει την χώρα στο σύνολο και να εξελιχθεί στον τομέα τουρισμού».
 

Προχωρούν οι μελέτες και τα σχέδια για το Via Egnatia

 
Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκαν σχέδια για την ΑΜΘ και αν υπάρχουν και εξελίξεις στις μελέτες που σχετίζονται με την Περιφέρεια μας, η κ. Τσολάκη θύμισε πως «αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μελέτες, τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει το ΔΙΑΖΩΜΑ» για να διευκρινίσει πως «η μια αφορά την επιχειρηματικότητα, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι σε διαδικασία παράδοσης στην Περιφέρεια για την δημιουργία ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας». Όπως αποκάλυψε η ίδια σε αυτήν ήδη συμμετέχουν 30 επιχειρήσεις σε επίπεδο περιφέρειας, «οι οποίες και θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί ώστε να δούμε τα αποτελέσματα της δράσης αυτής τα επόμενα χρόνια».
 
Η δεύτερη μελέτη, αφορά στα ψηφιακά έργα που θα γίνουν στην Περιφέρεια και περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την προβολή της πολιτιστικής διαδρομής Via Egnatia και την οποία όπως ανέφερε «θα δούμε πολύ σύντομα, το πολύ σε διάστημα 2 μηνών, όταν και θα παραδοθεί το έργο αυτό».
 
Κλείνοντας η ίδια στάθηκε και στη συνεισφορά της Περιφέρειας στο εν λόγω εγχείρημα τονίζοντας πως η Περιφέρεια κάνει κι εκείνη το καλύτερο δυνατό για να ενταχθούν τα έργα όσον αφορά στην διαδρομή της Via Egnatia οδού γρηγορότερα, θυμίζοντας πως οι εντάξεις ανέρχονται στα περίπου 34 εκατομμύρια, με τους φορείς της Περιφέρειας να έχουν ενεργοποιηθεί για  να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.