Ετοιμο κατασκευαστικα το μουσειο Καραθεοδωρη

Ζήτημα διεξοδικής συζήτησης ανάμεσα στο Σύνδεσμο Φίλων Κ. Καραθεοδωρή και τη δημοτική αρχή είναι η λειτουργία του μουσείου που θα δημιουργηθεί στην Κομοτηνή σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος και θα είναι αφιερωμένο στο μεγάλο μαθηματικό. Το μουσείο ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, μένει να κινητοποιήσει και να προκαλέσει τη λειτουργία του η έμπνευση των ανθρώπων που είχαν την ιδέα και τη δύναμη να πετύχουν την εδώ δημιουργία του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία του Μουσείου Κ. Καραθεοδωρή, μετά τις πρόσφατες, πολύ σημαντικές αποκαλύψεις του προέδρου του Συνδέσμου Φίλων Κ. Καραθεοδωρή Σάκη Λιπορδέζη και του επιστημονικού συμβούλου Νίκου Λυγερού αναφορικά με τον Αλέξανδρο Καραθεοδωρή, ο δήμαρχος Κομοτηνής Τ. Βαβατσικλής απάντησε: «Θα μπορούσαμε να το εγκαινιάσουμε και προεκλογικά γιατί είναι έτοιμο κατασκευαστικά. Το θέμα είναι να δοθούν και τα εκθέματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστα στο γραφείο μου, από όσα μπόρεσα να έχω από την αδελφή του αείμνηστου Καραθεοδωρή».

Ο κ. Βαβατσικλής σκέφτεται να δημιουργηθεί μια επιτροπή μέσα από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, όπως συνέβη και με το Στάλειο Μέγαρο όπου θα στεγαστεί η Παπαδριέλλιος Βιβλιοθήκη και είναι σύμφωνος να εγκαινιαστεί με όλα τα ευρήματα που έχουν συγκεντρωθεί.

Καλεσμένοι της εκπομπής του Ράδιο Παρατηρητής, οι κ.κ. Λυγερός και Λιπορδέζης δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο στήσιμο του μουσείου και το ζήτημα είναι πόσα από τα πολύ σημαντικά εκθέματα θα χωρέσουν. Η έρευνά τους συνεχίζεται μετ’ επιτάσεως και μέσα από καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και Συνδέσμου η Κομοτηνή θα συγκεντρώσει σήμερα τα βλέμματα ερευνητών πάνω στα μαθηματικά, αλλά και πολλών φίλων της επιστήμης.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.