Ετοιμη για το χειμωνα η ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδοπη

Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης και βελτίωσης του δικτύου

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική η πορεία της εφαρμογής του συστήματος  προστασίας των εγκαταστάσεων από κεραυνούς

 
Έτοιμη για το χειμώνα είναι η ΔΕΔΔΗΕ στη Ροδόπη, μιας και τα έργα βελτίωσης και ενίσχυσης του δικτύου που ήταν απαραίτητα προχωρούν κανονικά, ενώ παραμένει συνεχής ο έλεγχος και η παρακολούθηση του δικτύου.
 
Μάλιστα θετικά αποτελέσματα φαίνεται να φέρνει και το πιλοτικό σύστημα προστασίας των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ από τους κεραυνούς, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη ρευματοδότηση, ιδιαίτερα απομονωμένων περιοχών της Ροδόπης. 

Συνεχής έλεγχος και βελτίωση 

Το δίκτυο βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και το καλοκαίρι όπου τα πράγματα πήγαν καλύτερα από προηγούμενες χρονιές, σημείωσε μιλώντας στον ΠτΘ η διευθύντρια Κομοτηνής κ. Γεωργία Ανδρέου, επισημαίνοντας πως προηγήθηκαν εργασίες συντήρησης, επιθεώρησης και επένδυσης στο δίκτυο όπου χρειαζόταν, για να αποφύγουν πιθανές βλάβες και διακοπές ρεύματος, δείχνοντας πως η προσπάθεια απέδωσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της.
«Η προσπάθειά μας αυτή απέδωσε, πήγαμε σχετικά καλά, αν και πάντα υπάρχει ο απρόσμενος παράγοντας, αλλά υπάρχουν πάντα και πράγματα που πρέπει να γίνουν επιπλέον» παρατήρησε η ίδια.
 
Στα πλαίσια της επιθεώρησης και της συνεχούς βελτίωσης του δικτύου τα συνεργεία προχωρούν στις βελτιώσεις σε σημεία που είχε εντοπιστεί ότι χρίζουν προσοχής, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στον να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις πριν την οριστική έλευση του φθινοπώρου και των άστατων καιρικών φαινομένων που αυτό φέρνει μαζί του.
 
Άλλωστε το δίκτυο με τα χρόνια χρειάζεται συντήρηση, ανανέωση, βελτίωση, για αυτό το λόγο γίνεται η επιθεώρηση ώστε να προλαμβάνουν εκεί που χρειάζεται εγκαίρως.
 
Με την ευκαιρία η κ. Ανδρέου ευχαρίστησε την διοίκηση της Επιχείρησης, για την βοήθεια που τους παρέχει με όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε το τοπικό τμήμα να ανταποκριθεί στο έργο του. 

Πιλοτικό πρόγραμμα για την προστασία από κεραυνούς 

Άλλωστε μόνο στη Ροδόπη, από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, εφαρμόζεται ένα καινούριο σύστημα για τη βελτίωση της προστασίας των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΔΗΕ απέναντι στους κεραυνούς.
«Όπως γνωρίζετε η Ροδόπη θεωρείται μια κεραυνόπληκτη περιοχή, και ελπίζουμε με αυτή την προσπάθεια να έχουμε ένα ομαλό χειμώνα» σημείωσε η κ. Ανδρέου, δεσμευόμενη ότι οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταποκριθούν στο έργο της αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με σεβασμό και ασφάλεια στο περιβάλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.