Ετοιμες για την προκληση της Γ΄ Εθνικης Δοξα Νεου Σιδηροχωριου και Ελπιδα Σαπων

Στόχος των δύο ομάδων της Ροδόπης η παραμονή στην κατηγορία

Η περσινή σεζόν, ακόμα και πριν την έλευση του κορωνοϊού, ήταν μία χρονιά που οι φίλοι του ποδοσφαίρου της Ροδόπης θα ήθελαν να είχαν ξεχάσει καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά η Ροδόπη έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες, καθώς ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αποσύρθηκε εκπρόθεσμα στερώντας την ευκαιρία από την δεύτερη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου να αγωνιστεί εκεί.

Ότι όμως δεν έγινε πέρυσι, γίνεται φέτος με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, καθώς η διακοπή του πρωταθλήματος την βρήκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ ΕΠΣ Θράκης και πλέον ετοιμάζεται για την δεύτερη συμμετοχή της στην κατηγορία μετά την σεζόν 2017/18, πιο ώριμη και έμπειρη αυτήν την φορά.

Η Δόξα όμως δεν θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Ροδόπης στην Γ΄ Εθνική καθώς στον ίδιο όμιλο θα βρίσκεται και η Ελπίδα Σαπών, που βρισκόταν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα την στιγμή της διακοπής και αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΠΟ για συμμετοχή στην κατηγορία.

Έτσι λοιπόν η Ροδόπη μπαίνει ξανά δυνατά στον χάρτη του ποδοσφαίρου με την ευχή να μείνουν οι δύο ομάδες στην κατηγορία και του χρόνου να έχουμε 3 ομάδες στην Γ΄ Εθνική.

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Με όπλο την εμπειρία και την ομοιογένεια στοχεύει στην παραμονή

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επιστρέφει στην Γ΄ Εθνική με μεγαλύτερη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα και θέλει να μείνει εκεί. Ο Σπύρος Κουτσογιάννης κινήθηκε προσεχτικά στο μεταγραφικό παζάρι κάνοντας προσεχτικές και ποιοτικές προσθήκες, όπως ο Κρασώνης, ο Νάνος και ο Καρασιούνας ενώ έγινε πράξη η επιθυμία του με την παραμονή των Βάσκου, Σιχλοιμίρη και την επιστροφή στη δράση του Δραγανίδη.

Το δυνατό σημείο: Η ομοιογένεια στο ρόστερ. Η Δόξα έχει έναν βασικό κορμό εδώ και 3 χρόνια, ο οποίος κάθε χρόνο πλαισιώνεται με την προσθήκη 2-3 ποδοσφαιριστών που αφομοιώνουν άμεσα την φιλοσοφία του coach Κουτσογιάννη. Οι ποδοσφαιριστές της Δόξας ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού και θέλουν να πετύχουν μέσα από αυτόν την παραμονή στην κατηγορία.

Το αδύναμο σημείο: Η τύχη στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν με το μέρος της Δόξας. Τα κρούσματα κορωνοϊού που έκαναν την εμφάνιση τους στην ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και να αποτελέσει ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους ποδοσφαιριστές ως προς την συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών τους. Έτσι λοιπόν ο Σπύρος Κουτσογιάννης και οι παίχτες του θέλουν να πάνε κόντρα στο ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Το αστέρι της ομάδας: Ο Χρήστος Βάσκος αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την Δόξα και πόθος όλων των ομάδων της Ροδόπης. Έχει μία μοναδική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και μπορεί να κάνει την ζημιά στους αντίπαλους αμυντικούς ανά πάσα στιγμή. Ο Βάσκος αποτελεί αναμφίβολα τον καλύτερο επιθετικό που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης.

Ελπίδα Σαπών – Στόχος η υπέρβαση μέσα από την ομαδική δουλειά

Μετά από απουσία 7 χρόνων, η Ελπίδα Σαπών επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες με στόχο να μείνει εκεί. Η Ελπίδα Σαπών πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με την διακοπή λόγω κορωνοϊού να στερεί από τους «Πράσινους» την δυνατότητα διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά η δικαίωση ήρθε στα τέλη του Αυγούστου όταν και ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η απόφαση να ανεβεί κατηγορία και η δεύτερη ομάδα από την ΕΠΣ Θράκης. Έτσι χωρίς να χάνουν χρόνο, οι διοικούντες της ομάδας έσπευσαν να βρουν χρήματα τόσο για το έμψυχο υλικό όσο και για τα αυξημένα έξοδα της κατηγορίας με στόχο να πανηγυρίσουν στο τέλος την παραμονή στην κατηγορία.

Το δυνατό σημείο: Η παρουσία του Βασίλη Χαριτόπουλου στον πάγκο της ομάδας για μία ακόμα σεζόν αποτελεί εγγύηση σταθερότητας. Ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί συνώνυμο της ομάδας καθώς έχει τον τρόπο και την τεχνογνωσία να φτιάχνει ανταγωνιστικά ρόστερ με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που αποδίδει πολύ καλά εντός γηπέδου. Άλλωστε αυτός ήταν και ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών στην περίοδο 2008-2012 που μεσουρανούσε η Ελπίδα στα γήπεδα του Περιφερειακού πρωταθλήματος, φτάνοντας ένα βήμα πριν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Το αδύναμο σημείο: Έμαθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πως θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική με τον αρχικό σχεδιασμό να αφορά την συμμετοχή στην Α’ ΕΠΣ Θράκης. Οι άνθρωποι της Ελπίδας δεν φοβήθηκαν την ανώτερη κατηγορία, είπαν το «ναι» στην πρόκληση της Γ΄ Εθνικής ωστόσο έκαναν αγώνα δρόμου για να σχηματίσουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ καθώς οι επιλογές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Παρόλα αυτά η Ελπίδα έφτιαξε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.

Το αστέρι της ομάδας: Η Ελπίδα τα τελευταία χρόνια καταφέρνει όλα όσα έχει πετύχει μέσα από την ομαδική δουλειά. Ποτέ κανείς δεν ξεχώριζε από τους άλλους και αυτό ήταν και το δυνατό σημείο των «Πρασίνων». Εδώ θα χωρίσουμε τον τίτλο στη μέση δίνοντας σε αμυντικό επίπεδο τον χαρακτηρισμό του ηγέτη στον νεοαποκτηθέντα Ανδρέα Ζήκο και στην επίθεση στον Δημήτρη Μπόζη. Άλλωστε για να πετύχει τον στόχο της παραμονής η Ελπίδα θέλει εξαιρετική αμυντική επίδοση αλλά και σκοράρισμα.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.