Ετοιμαζεται για την αναπλαση των παλαιων σφαγειων ο Δημος Κομοτηνης

Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στο χώρο για να γίνουν οι κατάλληλες αποτυπώσεις και να αξιοποιηθεί μόλις επιστρέψει η χρήση του στον Δήμο

Καθαρίστηκαν πρόσφατα τα παλιά σφαγεία από το Δήμο Κομοτηνής, με στόχο να ξεκινήσει ο Δήμος Κομοτηνής την προεργασία για την αξιοποίησή τους, όταν επιστρέψουν σε αυτόν, όποτε και αν αυτό συμβεί.

Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, τα παλιά Σφαγεία είχαν παραχωρηθεί, το 2007 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, για να αποτελέσει το παράρτημά του στην Κομοτηνή, όμως αυτή η σκέψη δεν υλοποιήθηκε ποτέ, και το κτίριο αφέθηκε στην τύχη του, με ένα μικρό «δάσος» να έχει δημιουργηθεί στο χώρο.

Ο Δήμος πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε προσπάθειες για να επιστραφεί σε αυτόν το κτίριο από το ΙΘΤΠ, μιας και είναι φανερό πως δεν υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθεί, όμως μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Επειδή όμως η παραχώρηση ούτως ή άλλως λήγει σε περίπου δύο χρόνια, αποφάσισαν να γίνει καθαρισμός του χώρου, από τα δέντρα και την άλλη βλάστηση που είχε πνίξει το χώρο.

Αυτό έγινε προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες καταγραφές και αποτυπώσεις, σημείωσε ο κ. Καρασταύρου, ώστε όταν επιστρέψει στο Δήμο, το αργότερο σε δύο χρόνια, να προχωρήσουν άμεσα στην ανάπλασή του.

«Πρέπει πρώτα να αποτυπωθεί, και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στην κατάσταση που βρισκόταν» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.