Ετοιμαζεται απο τωρα για την καλοκαιρινη περιοδο ο Δημος Κομοτηνης

Με σύμβαση για τη διαμόρφωση των ακτών και την τοποθέτηση χημικών τουαλετών

Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο χειμώνας από τη μια και ο κορωνοϊός από την άλλη να  έχουν αποδιώξει κάθε αίσθημα από τον ψυχισμό όλων μας «καλοκαιρινής ανεμελιάς», αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να γίνουν προετοιμασίες για το επόμενο καλοκαίρι, όταν και όλοι ελπίζουν πως τα πράγματα θα έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ο Δήμος Κομοτηνής, ο οποίος θα προχωρήσει σε σύμβαση, αξίας 62.288,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για την διαμόρφωση των ακτών του, αλλά και τη μίσθωση και συντήρηση χημικών τουαλετών για το 2021.

Στόχος της διαμόρφωσης των ακτών και της προμήθειας 21 χημικών τουαλετών, που θα τοποθετηθούν στις παραλίες δικαιοδοσίας του Δήμου Κομοτηνής (όπως η παραλίες Αρωγής και Μέσης) είναι να εξασφαλιστεί η βέλτιστη χρήση των παραλιών, που υπό κανονικές συνθήκες προσελκύουν χιλιάδες λουόμενους.

Η εργασία διαμόρφωσης ακτών θα εκτελεστεί με μηχανικά μέσα και η συντήρηση αυτών σε όλη τη θερινή περίοδο με πρόσληψη εργατικού δυναμικού. Λόγω της αδυναμίας του Δήμου να ανταποκριθεί με ίδια μέσα και προσωπικό στην κάλυψη των εν λόγω υπηρεσιών απαιτείται η συνδρομή ιδιώτη για την παροχή των υπηρεσιών αυτών.

Για αυτό και θα προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη, με την προϋπολογιζόμενη δαπάνη της να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 62.288,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Αυτό δε σημαίνει πως αν η σύμβαση υπογραφεί εντός των επόμενων μηνών, η διαμόρφωση των ακτών δεν θα καθυστερήσει, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πανδημίας.

Βέβαια το πόσοι και πώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παραλίες, αυτό μένει να φανεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.