ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007,4671

Όλγα Τσετινέ, υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης

Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης κ. Τσετινέ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

«Προσπαθεί να μας πείσει ο Κ. Καραμανλής τις τελευταίες μέρες πως η οικονομία της χώρας ευημερεί και πως είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης» τόνισε στην ομιλία της η κ. Τσετινέ, για να συνεχίσει: «Είναι εύκολο κάποιος να αρχίσει να παραθέτει δείκτες και αριθμούς, αλλά πως μπορεί να τολμάει κάποιος να μιλάει για ανάπτυξη την στιγμή που τα τελευταία τρισήμιση χρόνια μειώθηκε πραγματικά το εισόδημα του πολίτη κατά 30%.; Πώς μπορεί να μιλάει κάποιος για μείωση της ανεργίας την στιγμή που αυτή η μείωση είναι πλασματική καθώς προέρχεται από την ραγδαία αύξηση του αριθμού εργαζομένων που απασχολούνται σε προγράμματα μερικής απασχόλησης, τα λεγόμενα stage; Το ΠΑΣΟΚ έχοντας κάνει την αυτοκριτική του και μαθαίνοντας από τα λάθη και τις αδυναμίες του παρελθόντος έρχεται και πάλι δίπλα σας και σας παρουσιάζει τις προτάσεις του, ως η μοναδική πολιτική δύναμη που μεταπολιτευτικά ενδιαφέρθηκε για τον Έλληνα πολίτη, τον μισθωτό, τον εργάτη και μετουσίωσε αυτό το ενδιαφέρον έμπρακτα μέσα από μεταρρυθμίσεις και βαθιές τομές στην Ελληνική κοινωνία.

Δεν πρέπει κανείς να ξεγελαστεί από την απέλπιδά τους προσπάθεια να παραμείνουν στην εξουσία, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο αλλά κυρίως τον κρατικό μηχανισμό προς όφελός τους. Είναι πολλά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σύμφωνα με καταγγελίες ότι χρησιμοποιούνται υπουργεία και κρατικοί μηχανισμοί για προεκλογικούς σκοπούς. Όμως η εποχή τους ξεπέρασε. Προσπάθησαν να κυβερνήσουν την Ελλάδα με μεθόδους και όρους άλλων εποχών. Η νέα αλλαγή συντελείτε και όλοι μαζί βαδίζουμε προς αυτήν. Ας μην μένουμε αμέτοχοι σε αυτά που βλέπουμε».

Επίσκεψη σε Άρατο και Σάπες

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομού Ροδόπης Όλγα Τσετινέ, επισκέφτηκε τον Άρατο συμμετέχοντας ενεργά σε αυτήν την πορεία νίκης και αλλαγής. Εκεί συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνουν, ώστε να μπορέσει να υπάρξει άμεση επίλυση, μόλις το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την εξουσίας. Στη συνέχεια η κυρία Τσετινέ μετέβη στον οικισμό παλιννοστούντων στις Σάπες όπου συνομίλησε με εκπροσώπους και μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υλοποίησε τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις παρά τα τηλεοπτικά σόου που είχε στήσει πριν από τις εκλογές του 2004. Στη συνέχεια η κυρία Όλγα Τσετινέ ανέλυσε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τονίζοντας πως πρόκειται για ρεαλιστικές λύσεις άμεσα υλοποιήσιμες.

Γιώργος Πεταλωτής, υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης

Επίσκεψη στη ΔΕΗ και στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007 ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε το κτήριο της ΔΕΗ και συναντήθηκε με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας. Συζήτησαν με ιδιαίτερη προσοχή για τα προβλήματα του κλάδου καθώς και για τη θέση της Επιχείρησης στο σύγχρονο ενεργειακό περιβάλλον (απελευθέρωση αγοράς, χαρακτήρας ΔΕΚΟ, εναλλακτικές μορφές ενέργειας). Στη συνέχεια παρέστη στην τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Το μεσημέρι, ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ξεναγήθηκε σε όλους τους κτιριακούς χώρους και συνομίλησε με εργαζομένους από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Για μια ακόμη φορά διαπίστωσε τις τεράστιες ελλείψεις υποδομών και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες το προσωπικό καλείται να παράσχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Επανέλαβε ότι η Υγεία αποτελεί πρωταρχικής προτεραιότητας τομέα για το ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στις εκτεταμένες σχετικές προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.

Περιοδεία σε χωριά του δήμου Αιγείρου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γιώργος Πεταλωτής, συνεχίζοντας την περιοδεία του στο Νομό Ροδόπης, εκφώνησε τις κύριες ομιλίες του στην Αίγειρο και το Φανάρι, αλλά και συνομίλησε με εγκαρδιότητα με κατοίκους στην Παλαιά και Νέα Καλλίστη. Είχε την ευκαιρία να αποτιμήσει τη δυσμενή τωρινή κατάσταση της υπαίθρου και να αναπτύξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά σε θέματα αγροτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν ιδιαίτερα τους δημότες του Δήμου Αιγείρου. Τέλος, στο αθρόα συγκεντρωμένο και ανταποκρινόμενο κοινό, απηύθυνε έκκληση για συστράτευση και στήριξη του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να καταφέρει, επιτέλους, η Ροδόπη να δηλώσει δυναμικό παρών στο νέο κοινοβούλιο.

Κυριάκος Μπαμπασίδης, υπ. βουλευτής Ν.Δ. Ν. Ροδόπης

Περιοδεία σε Ασώματο, Πολύανθο, Μωσαϊκό, Διαλαμπή

Ασώματος, Πολύανθος, Μωσαϊκό, Διαλαμπή, έδωσαν το μήνυμα μιας καθαρής νίκης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μπαμπασίδη. «Δεν διαχωρίζω τους πολίτες με βάση την κομματική προέλευση, το κοινωνικό υπόβαθρο, την καταγωγή ή την θρησκεία. Κάνω άνοιγμα σε όλους. Προσπαθώ να συνθέσω όλες τις δυνάμεις. Η περιοχή μας χρειάζεται όλους. Είναι ώρα να επιλέξετε αυτόν που αγωνίζεται δίπλα σας για τα προβλήματα του τόπου. Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζετε χρειάζονται λύσεις. Η φωνή μας πρέπει να δυναμώσει στα κέντρα των αποφάσεων. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικητής σ’ αυτές τις εκλογές και θα εκλέξει δύο βουλευτές στη Ροδόπη. Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να είμαι ο Βουλευτή σας στη Ροδόπη», τόνισε στις ομιλίες του ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που αποδέχεται με εμπιστοσύνη την υποψηφιότητά του και ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπ. βουλευτής Ν. Δ. Ν. Ροδόπης

Στον αγιασμό των σχολείων και επίσκεψη στην αγορά της Κομοτηνής

Στην τελετή του αγιασμού για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συγκεκριμένα παρακολούθησε την τελετή στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και στο 1ο Λύκειο Κομοτηνής που ήταν και το σχολείο απ’ όπου αποφοίτησε. Αφού ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και να επιδείξουν δημιουργική πρόοδο στα μαθήματά τους, επεσήμανε ότι η Ροδόπη μετεξελίσσεται σε ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο με την δημιουργία νέων σχολείων, ενδυνάμωση του Διαβαλκανικού ρόλου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μέσα από το πρόγραμμα Seelight του Υπουργείου Εξωτερικών (20 εκατ. ευρώ), δημιουργία του Αρσακείου Σχολείου στην Κομοτηνή, λειτουργία Κέντρων δια Βίου Μάθησης με Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε Κομοτηνή και Σάπες με παραρτήματα στον ορεινό όγκο, Συμβουλευτικής Γονέων, Σχολείου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΚ της Εκκλησίας της Ελλάδος στους Προσκυνητές κ.ά. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν όταν παρακολούθησε τον αγιασμό στο Λύκειο από όπου απεφοίτησε και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους μαθητές, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον εκλογικό του αγώνα.

Ακολούθως επισκέφθηκε την αγορά της Κομοτηνής και συζήτησε με τους ανθρώπους της, συζητώντας μαζί τους για τα απλά καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.