Εθνικα στοχευει ο Σπαρτακος

Κουρασμένο βλέπει το Δήμαρχο Κομοτηνής ο Κ. Καραΐσκος, που ελπίζει σε αύξηση της επιρροής της παράταξης τόσο στον Δήμο όσο και πέρα από αυτόν - Αδέσποτα και καθαριότητα τα «καυτά» θέματα στην συνάντηση των φίλων του Σπάρτακου

Στην επέκταση  της επιρροής του πέρα από τα στενά όρια της Κομοτηνής, όπως αυτή θεωρούν ότι φαίνεται τόσο από το εύρος της δημοσιότητας που πήρε η συμμετοχή τους στη συγκέντρωση κατά της επίσκεψης Ερντογάν όσο και της συμμετοχής του επικεφαλής κ. Κώστα Καραΐσκου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, προσβλέπουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος».
 
Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην διαβούλευση των φίλων του Σπάρτακου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου στο ημιϋπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, όπου πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την Κομοτηνή.
 
Το μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης πάντως κινήθηκε γύρω από το θέμα των αδέσποτων, αλλά και της καθαριότητας, με αφορμή το γεγονός ότι το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Μουρτίδης, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού όπως ανέφερε, που έδωσε και απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών που βρίσκονταν στο χώρο.
 
Ο κ. Καραΐσκος, κάνοντας μια ανασκόπηση της όλης προσπάθειας που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα, στάθηκε στο θέμα των αδέσποτων και της παγκοσμίως πρωτότυπης, όπως τη χαρακτήρισε, ελληνικής νομοθεσίας, το οποίο τόνισε πως οι ίδιοι ανέδειξαν σε επίπεδο ΠΕΔ, αλλά και περεταίρω.
 
Επιπλέον αναφέρθηκε στο ζήτημα της αδερφοποίησης με την Αγία Πετρούπολη, το οποίο προχωρά, ενώ βοηθά το γεγονός ότι πρόεδρος των Ελλήνων της Αγίας Πετρούπολης έχει σχέση με την Κομοτηνή, αλλά και στην εγκατάσταση, μετά από προτροπή τους, σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη.
 

«Προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί, να μην κάνουμε στείρα αντιπολίτευση» σημείωσε, τονίζοντας πάντως πως σε όλες τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να υπάρχει μια γενικότερη φθορά και κόπωση, ενώ εξέφρασε την άποψη πως πλέον ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης φαίνεται να έχει βαρεθεί και να έχει κουραστεί, έχοντας και μεγάλο περιορισμό στα όρια που κινείται.
 
Για αυτό θεωρεί πως στις επόμενες εκλογές, μπορούν να διεκδικήσουν μια αισθητά καλύτερη παρουσία στα δημοτικό πράγματα, παρόλο που όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά «όχι ότι θα πάρουμε το Δήμο, υπάρχει το προξενείο οπότε αυτό μας γλιτώνει, αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε τον λόγο μας».
 
Αυτό, ανέφερε, έχει απήχηση και πανελλαδικά, και ελπίζουν πως την επόμενη φορά θα το προχωρήσουν παραπέρα. 

«Ο δήμαρχος θέλει να πάει κατηγορούμενος για τις μαμάδες που τα σκυλιά δαγκώνουν τα παιδιά τους και όχι να πάει κατηγορούμενος από τους φιλόζωους» 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την συνάντηση στην πορεία της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπάρτακος, η οποία ήδη παράγει ένα σιτάρι τύπου Ζέα και ένα αλεύρι ολικής άλεσης  από αυτό το «Αγνο καθάριον» το οποίο είναι καθαρά προϊόν Κομοτηνής και έχει αρχίσει να κινείται σε αρκετά μικρά μάρκετ.
 
Ιδιαίτερη μνεία πάντως στα αδέσποτα έκανε ο κ. Πάρις Καλοδημίδης, ο οποίο καταλόγισε σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στην πόλη, αδιαφορία στον κ. Πετρίδη, σημειώνοντας πως η παρέμβαση του Δημάρχου στην ΠΕΔ αλλά και στην ΚΕΔΕ έγινε μετά από δική τους πίεση και πως οι αλλαγές που θα γίνουν στο νόμο για τα αδέσποτα από τον αρμόδιο Υπουργό οφείλονται στο γεγονός ότι ξεσηκώθηκαν οι ίδιοι και πίεσαν για αυτό. «Τον Δήμαρχο δεν τον ενδιαφέρει. Υπάρχει μια αδιαφορία. Θέλει να πάει κατηγορούμενος για τις μαμάδες που τα σκυλιά δαγκώνουν τα παιδιά τους και όχι να πάει κατηγορούμενος από τους φιλόζωους, γιατί μαντρώνει τα σκυλιά» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την άποψη πως ο κ. Πετρίδης προτιμά την μία παρανομία και όχι την άλλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.